Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δις ισόβια στον 26χρονο που σκότωσε τη γριούλα στην Ιστιαία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 08:55 Δις ισόβια στον 26χρονο που σκότωσε τη γριούλα στην Ιστιαία

Είχε πάει να τη ληστέψει...

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας κάθισε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, o 26χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία 80χρονης γυναίκας στην Ιστιαία της Εύβοιας.

H 80χρονη γυναίκα σύμφωνα με το κατηγορητήριο βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του 26χρονου που σκόπευε να την ληστέψει.

Η 80χρονη ζούσε μόνη της στο σπίτι όπως ανέφεραν γείτονες στο evima.gr, όταν εντοπίστηκε νεκρή, στο σπίτι τα πράγματα βρέθηκαν να είναι άνω κάτω, γεγονός που ενίσχυσε από την πρώτη στιγμή τις ενδείξεις για δολοφονία που προέκυψε κατόπιν εισβολής για ληστεία.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο δράστης πήγε στο σπίτι της το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου 2021, με σκοπό να την ληστέψει και χρησιμοποίησε μία μπετόβεργα για να διαρρήξει την πόρτα του σπιτιού.

Ο 26χρονος ισχυρίστηκε ότι της έδωσε ένα σπρώξιμο με τον ώμο του, για να μπει στο σπίτι, η γυναίκα έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Το θύμα, ηλικίας 80 ετών, εντόπισε πεσμένο στην αυλή του μέσα σε λίμνη αίματος η ελληνική αστυνομία.

Σημειώνεται ότι Εισαγγελέας της έδρας, η οποία – μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στην έκθεση του ιατροδικαστή, η οποία γράφει πάντως ότι η νεκρή έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είχε χτυπηθεί στο μάτι, ενώ της είχε κοπεί και το ένα αυτί.

Από τα στοιχεία καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός του δράστη περί ενός απλού σπρωξίματος και το Δικαστήριο της Χαλκίδας καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε δις ισόβια δεσμά (για τον φόνο, την ληστεία και τις υπόλοιπες πράξεις του κατηγορητηρίου), χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.