Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 07:57 Λαμία: Βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας (ΦΩΤΟ)

«Κόλλησαν» τις κλειδαριές από τις πόρτες και το γραφείο του Κοιμητηρίου…

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι του Δήμου Λαμιέων και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα Κοιμητήρια Κώστας Κερπινιώτης, από την εικόνα που αντίκρισαν το πρωί στην είσοδο του κεντρικού νεκροταφείου της Ξηριώτισσας.

Άγνωστοι (;) δράστες είχαν βάλει σιλικόνη στις κλειδαριές της κεντρικής εισόδου και στις δύο πλαϊνές πόρτες, εμποδίζοντας την είσοδο, εκτός των άλλων και του κόσμου που πηγαίνει να ανάψει τα καντηλάκια των δικών του ανθρώπων, αλλά και της αποθήκης και του γραφείου Κοιμητηρίου!

Συγχρόνως βρέθηκε πεσμένη και σπασμένη η επιγραφή του Δήμου Λαμιέων.

Η πρωτοφανής αυτή πράξη, σύμφωνα με τον κ. Κερπινιώτη είχε στόχο καθαρά να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του Κοιμητηρίου, καθώς οι δράστες δεν κέρδισαν κάτι, εκτός από το να βάλουν σε έξοδα τον Δήμο και να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο που ήθελε να επισκεφτεί τα μνήματα.

«Το χω ξαναπεί ότι όση δουλειά κι αν γίνεται από το Δήμο, αν εμείς οι πολίτες δεν προσέχουμε την περιουσία μας και δε φερόμαστε ανθρώπινα, δε θα κάνουμε κάτι. Η συγκεκριμένη πράξη φανερώνει μόνο κακία. Να' θελε να μας εκδικηθεί κάποιος γιατί δεν αφήνουμε το νεκροταφείο μας να είναι ξέφραγο αμπέλι; Δεν μπορώ να γνωρίζω», λέει στο LamiaReport ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κερπινιώτης που χάρη στα δεύτερα κλειδιά που είχε άνοιξε τουλάχιστον ο χώρος των αποθηκών για να μπορέσει η Υπηρεσία του Κοιμητηρίου να δουλέψει. Ωστόσο το γραφείο παραμένει «σφραγισμένο» και θα πρέπει να χαλάσει όλη η πόρτα για να εισέλθουν στο χώρο!

«Έχω τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι οι συγκεκριμένοι χώροι πρέπει να φυλάσσονται και σε ευαίσθητα σημεία πρέπει να υπάρχουν κάμερες. Ως Δήμος θα καταθέσουμε μήνυση και θα ζητήσουμε από την αστυνομία να ελεγχθούν όσες κάμερες μπορεί να έχουν καταγράψει περίεργες εισόδους και εξόδους πεζών και οχημάτων», προσθέτει ο κ. Κερπινιώτης που φέρεται αποφασισμένος να μην αφήσει να περάσει έτσι το γεγονός.

Σημειώνουμε ότι συχνά αυτοί οι ιεροί χώροι γίνονται στόχοι γνωστών - αγνώστων κυνηγών μετάλλων, όμως τέτοιες ενέργειες είναι πρωτόγνωρες. Όπως σημειώσαμε για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία, ενώ θα κατατεθεί και μήνυση.