Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείτε εικόνες από τη σημερινή δράση για την "Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών" (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 16:05 Δείτε εικόνες από τη σημερινή δράση για την "Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών" (ΦΩΤΟ)

Η Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών μας αφορά όλους!

Με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών", τo Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας του ΚΕΘΙ και του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Λαμίας, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Πάρκου, όπου ενημέρωσαν αναλυτικά κάθε ενδιαφερόμενη/ο και συζήτησαν μαζί τους για τις υπηρεσίες των υποστηρικτικών δομών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) εντάσσεται στο Δίκτυο αυτό και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις από εξειδικευμένο προσωπικό (σύμβουλο υποδοχής/διοικητικό προσωπικό, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό).

Οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε:

  • ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση
  • κοινωνική, ψυχολογική και εργασιακή στήριξη (με την οπτική του φύλου)
  • νομική στήριξη/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά.
  • συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ.

Ο Δήμος Λαμιέων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα εξάλειψης της έμφυλης βίας, συμμετέχει στο Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες, Γραμμή SOS 15900) για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας και διακρίσεων κατά των γυναικών με τη λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών.

Διεύθυνση: Λεωνίδου 9-11
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 16:00
Τηλέφωνο: 22310 20059
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.womensos.gr

Δείτε φωτογραφίες: