Ισόβια κάθειρξη στον 54χρονο που σκότωσε τη γυναίκα του στη Σωτηρίτσα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 10:28 Ισόβια κάθειρξη στον 54χρονο που σκότωσε τη γυναίκα του στη Σωτηρίτσα

Δεν του αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο κανένα ελαφρυντικό.

Του Κωνσταντίνου Κοντοκώστα

Σε ισόβια κάθειρξη κατά πλειοψηφία(6-1) καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο(ΜΟΔ) Βόλου τον 54χρονο που δολοφόνησε την σύζυγο του στις 3 Αυγούστου του 2021 στη ταβέρνα που εργαζόταν η γυναίκα στη Σωτηρίτσα Αγιάς.

Ακόμη, το δικαστήριο του επέβαλε ομόφωνα συνολική ποινή φυλάκισης 36 μήνες και συνολική  χρηματική  ποινή  1400 ευρώ για τις πράξεις της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το larissanet.gr, το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 54χρονο κατά πλειοψηφία(6-1) για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ομόφωνα ένοχο για τις πράξεις της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. Επίσης, απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών και συγκεκριμένα του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορουμένου αργά το απόγευμα της Παρασκευής μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την κατάθεση ενός μάρτυρα που ήταν πελάτης στην ταβέρνα την ημέρα της δολοφονίας, και συνέχισε με τις καταθέσεις δύο πραγματογνωμόνων ψυχιάτρων που εξέτασαν τον μάρτυρα μετά τη δολοφονία και αποφάνθηκαν αμφότεροι ότι είχε μειωμένο καταλογισμό λόγω παραληρηματικής διαταραχής ζηλοτυπικού περιεχομένου τη στιγμή της πράξης.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου απορρίπτοντας παράλληλα όλα τα ελαφρυντικά και τους ισχυρισμούς περί μειωμένου καταλογισμού και της πράξης εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Η εισαγγελέας στην αγόρευση της τόνισε  ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση