Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξαφνικά, χειμώνας: Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες, χιόνι, χαλάζι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 09:46 Ξαφνικά, χειμώνας: Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες, χιόνι, χαλάζι

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού από χθες, με κρύο, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά βόρεια της χώρας, ενώ έρχεται και κύμα κακοκαιρίας.

Ο καιρός άλλαξε για τα καλά, το σκηνικό είναι απολύτως χειμωνιάτικο. Σήμερα Τρίτη από πλευράς φαινομένων θα πάρουμε μια ανάσα, όμως προ των πυλών βρίσκεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, από την Τετάρτη, για το οποίο προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για τη νέα κακοκαιρία

ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Με την «παρέλαση» των βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας να συνεχίζεται θα κυλήσει και η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης η επικράτηση ενός ιδιαίτερα άστατου καιρού που θα έχει από βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους, μέχρι και χιόνια στα βουνά, θυμίζοντάς μας ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα.

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ

«Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και, καθώς θα περάσει πάνω από τη Μεσόγειο, θα βαθύνει αρκετά κι έτσι αρκετά οργανωμένο θα «χτυπήσει» τη χώρα μας το διάστημα Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή πρωί και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Η παραπάνω εξέλιξη θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται και από πολύ ισχυρούς - θυελλώδεις ανέμους.

Τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές-καταιγίδες-χαλάζι-ισχυρούς κεραυνούς) αναμένονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, στην Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια, στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στη Θεσσαλία-Σποράδες, στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή σταδιακά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο με γενικά ήπιο καιρό, ο οποίος θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε άνοδο».

Δείτε τι είπε για τον καιρό των επόμενων ημερών και ο Μετεωρολογος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος: