Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Στις δύσκολες εποχές, το Θέατρο είναι το Φως μέσα στο σκοτάδι” – Δείτε το χειμερινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 10:48 “Στις δύσκολες εποχές, το Θέατρο είναι το Φως μέσα στο σκοτάδι” – Δείτε το χειμερινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης (ΒΙΝΤΕΟ)

Χθες, Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας η παρουσίαση του χειμερινού προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ξεκίνησε λέγοντας “Στις δύσκολες εποχές το Θέατρο είναι το Φως μέσα στο σκοτάδι” και μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Καταλήγοντας τόνισε πως για ακόμη μια χρονιά μπορούμε να πούμε και φέτος το χειμώνα “Πάμε Θέατρο Λαμία”.

Παρόντες και οι συντελεστές των δύο παραστάσεων, της Παιδικής/Εφηβικής με το έργο “Με Οικογένεια” και Κεντρικής Σκηνής με το έργο “Loot”, τους οποίους ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Νίκος Ορφανός μάς σύστησε κάνοντας μια μικρή εισαγωγή για τον καθένα, ενώ ο καθένας και η καθεμία με τη σειρά του μίλησε για την παράσταση προσκαλώντας το κοινό να την παρακολουθήσει.

Ειδικά οι ηθοποιοί της παράστασης “Με Οικογένεια” της Παιδικής Σκηνής που την έχουν ήδη παρουσιάσει στα σχολεία της Λαμίας δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από το κοινό και την απήχηση που έχει η παράστασή τους σε μικρούς και μεγάλους θεατές.

Η παράσταση “Με Οικογένεια” έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στις 21 Νοεμβρίου σε πρωινές ώρες για σχολεία και μέσα στις γιορτές, συγκεκριμένα στις 28 και 29 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί δύο παραστάσεις που μπορεί να παρακολουθήσει το ευρύτερο κοινό της Λαμίας. Η παράσταση “Loot” της Κεντρικής Σκηνής κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022. 

Όπως αναλυτικά μάς είπε ο κ. Ορφανός, οι δύο παραστάσεις θα ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο μέσα στο Δεκέμβριο αλλά θα επανέλθουν τον Φεβρουάριο στη Λαμία και ενδεχομένως σε μια μικρή περιοδεία σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

Ανακοίνωσε ακόμη την επανέναρξη του θεατρικού εργαστηρίου για ενήλικες καθώς και ότι έχει υποβληθεί πρόταση από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης να συμμετέχει με δική του παραγωγή στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων.
Δύο δράσεις για τις οποίες υποσχέθηκε να μας ενημερώσει αναλυτικότερα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τη συνέντευξη τύπου έκλεισαν με σύντομες δηλώσεις ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, Δημήτρης Αργυρίου και η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών του Δήμου, Ευμορφία Ρουποτιά.

Δείτε στο βίντεο τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου: