Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επετειακό Forum της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 11:09 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επετειακό Forum της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 διεξήχθη με επιτυχία το Forum της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος με θέμα «Ταξίδι στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση - Ανοιχτοί Διάλογοι με την Κοινότητα», με στόχο την ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με την εξέλιξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας, τη διασύνδεση, τη δικτύωση, τη συνεργασία, την ενεργή και ισότιμη συμμετοχή των ευάλωτα κοινωνικών ομάδων.

Ο γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος που αναπτύχθηκε, μέσω της προσέγγισης των εννοιών διασύνδεση, αλληλεγγύη και κοινωνικός αντίκτυπος, συνέβαλλε στην ανάδειξη τόσο των καλών πρακτικών όσο και των αναγκών που υπάρχουν για την ολιστική αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, τονίζοντας τις νέες υπηρεσίες και καινοτόμες προοπτικές στην περιοχή μας. Η συνέχεια και το μέλλον θα συν-διαμορφωθούν για την ανάπτυξη δικτύων των οποίων οι παρεχόμενες υπηρεσίες, παραφράζοντας τον Π. Σακελλαρόπουλο, ενδέχεται να μην μπορούν να αλλάξουν τη διάγνωση, αλλά να αλλάξουν τη μοίρα των ανθρώπων.

Στο Forum συμμετείχαν και συνέβαλαν επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών τόσο από το χώρο της ψυχικής υγείας όσο και της δημόσιας υγείας, κοινωνικές δομές, σχολική κοινότητα, λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ευρύ κοινό της πόλης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμο Λαμιέων με την κοινωνική υπηρεσία του, θεσμικό εταίρο της Τοπικής Ομάδας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας, τους φορείς που την απαρτίζουν Κέντρο Κοινότητας Δήμου, ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας-ΚΕΦΙ, ΤΟΜΥ Λαμίας, ΚοιΣΠΕ «Ανεμώνη», Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας, Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας-Ψυχιατρική Κλινική καθώς και την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ΕΠΑΨΥ, την ΠΕΨΥκΚΑ, τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ατόμων με Αναπηρία Π.Στ.Ε κ. Μαρκοστάμο Π., το Best Buddies Greece, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Φθιώτιδας, την Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΥ Αμφίκλειας, τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του 6ου Γυμνασίου Λαμίας και 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας, τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Στερεάς του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και τις εργασιακούς συμβούλους του Δ.ΥΠ.Α ΚΠΑ Λαμίας.

Ο ζεστός χώρος του Studio Project Photography που φιλοξένησε την εκδήλωση, η συμβολή της τέχνης μέσα από την ματιά των καλλιτεχνών της θεατρικής ομάδας La Famiglia Κώστα Καραμέτου και Λίλιας Ρένιου καθώς και η κατάθεση εμπειριών και βιωμάτων της ομάδας εθελοντών Best Buddies Δ. Φθιώτιδας έδωσαν το δικό τους στίγμα διακινώντας ξεχωριστά συναισθήματα.

Ευχαριστούμε για τη συνοδοιπορία!

Η Πρόεδρος της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος
Αθηνά Φραγκούλη-Σακελλαροπούλου

Δείτε εικόνες: