Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονος προβληματισμός από το Ε.ΔΙ.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το Ν/Σ για την Υγεία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 12:28 Έντονος προβληματισμός από το Ε.ΔΙ.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το Ν/Σ για την Υγεία

Κάλεσμα συμμετοχής στις σημερινές κινητοποιήσεις…

Την απόφασή τους να συνταχθούν απόλυτα με την άποψη των υγειονομικών ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Υγεία στο σύνολο του, κοινοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «μετά την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Ιατρικής της χώρας, τις αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, την ανακοίνωση για έκτακτη συνεδρίαση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μοναδικό θέμα «Συζήτηση για το νομοσχέδιο για την Υγεία», αλλά και τις μαζικές κινητοποιήσεις γιατρών και υγειονομικών όλης της χώρας, φαίνεται ότι υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί και επιφυλάξεις για πολλά άρθρα που το νομοσχέδιο για την δημόσια περίθαλψη ενσωματώνει».

Οι ίδιοι διατυπώνουν την άποψη ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Σ.Υ. μπορούν να αμβλυνθούν με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, των νοσοκομείων όλης της χώρας και με ταυτόχρονη αύξηση των δαπανών για την Υγεία.

«Οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της υγείας και υποβάθμισης των πτυχίων των φοιτητών μας, θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους! Αγωνιζόμαστε και ενώνουμε τη δική μας φωνή με των υγειονομικών και των άλλων φορέων, κόντρα στην διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν Ε.Σ.Υ.», προσθέτουν και καταλήγουν σε κάλεσμα για κινητοποιήσεις σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ημέρα εισήγησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, με αίτημα την απόρριψή του.

«Συμφωνούμε και συντασσόμαστε απόλυτα με την άποψη των υγειονομικών ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και ζητούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αυτό στο σύνολό του