Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκος Σταυρογιάννης: «Δυσμενής και συνεχώς επιδεινούμενη η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 14:47 Νίκος Σταυρογιάννης: «Δυσμενής και συνεχώς επιδεινούμενη η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας»

Διαβάστε τη δήλωση του Νίκου Σταυρογιάννη για τα οικονομικά του Δήμου Λαμιέων, μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου. 

«Με υπευθυνότητα και αίσθηση καθήκοντος περιγράφαμε εδώ και καιρό την δυσμενή κατάσταση των οικονομικών μεγεθών του Δήμου μας. Ζητούσαμε δε με συγκεκριμένες προτάσεις μας να ληφθούν άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ανάσχεση της δυσμενούς οικονομικής πορείας. Δεν εισακουσθήκαμε. 

Η συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση του Δήμου μας έγινε χθες – κατά την συζήτηση για την έγκριση του ισολογισμού χρήσης 2021 – φανερή σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι και αρνήθηκαν κατά πλειοψηφία να τον εγκρίνουν. 

Το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβε δυστυχώς ο νόμος έκτρωμα του Θεοδωρικάκου παρακάμπτοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας. Οι ευθύνες όμως της Δημοτικής Αρχής και όσων στήριζαν μέχρι χθες τις καταστροφικές αυτές επιλογές υπάρχουν και οι πολίτες το γνωρίζουν. 

Σαν συνακόλουθο αποτέλεσμα της διαρκούς επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης ήρθε χθες για έγκριση το τεχνικό πρόγραμμα του 2023 χωρίς δομή, διάρθρωση και στόχευση, κατώτερο των περιστάσεων και μακριά από τις ανάγκες και της Λαμίας αλλά και των τοπικών μας κοινοτήτων. 

Η επιβεβαίωση των όσων λέγαμε και η άρνηση της Δημοτικής Αρχής για ουσιαστική συζήτηση και διόρθωση της λάθος πορείας μας οδηγούν φανερά πλέον σε αδιέξοδο».