Η γέφυρα της Βίστριζας στη συνάντηση Εμποροβιοτεχνών Σπερχειάδας - Φάνη Σπανού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 17:42 Η γέφυρα της Βίστριζας στη συνάντηση Εμποροβιοτεχνών Σπερχειάδας - Φάνη Σπανού

Ζήτησαν και σήμανση στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου στον κόμβο Σπερχειάδας…

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, είχαν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου τα μέλη του ΔΣ του Eμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδος, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα αποπεράτωσης κατασκευής της γέφυρας της Βίστριζας.

Όπως επισήμαναν οι άνθρωποι τους Συλλόγου, εδώ και χρόνια στη γέφυρα έχει τοποθετηθεί ταμπέλα που γράφει «ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ» και δεν επιτρέπονται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ

«Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποκοπή της Σπερχειάδος και της ευρύτερης περιοχής από την Ύπατη και τα χωριά της που παραδοσιακά στήριζαν την αγορά μας», σημειώνει ο Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπερχειάδας.

Ο κύριος Σπανός ενημέρωσε ότι το έργο κατασκευής νέας γέφυρας έχει ανατεθεί σε εργολάβο και είναι ύψους 734.000 €. Μέχρι τώρα έχουν δοθεί 201.000 χιλιάδες για εργασίες και πλέον έχει σταματήσει λόγω έλλειψης πόρων.

«Μας διαβεβαίωσε ότι από το νέο έτος βάσει προγραμματισμού θα διατεθούν κονδύλια ούτως ώστε η γέφυρα να παραδοθεί μέσα στο 2023», αναφέρει ο Σύλλογος που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο έργο σημαντικό για την αναπτυξιακή πορεία στην περιοχή.

Αποτελεί επιθυμία χρονών των κατοίκων καθώς πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην τουριστική διάσταση και την οικονομία της περιοχής. «Ελπίζουμε ότι το χρονοδιάγραμμα που μας δόθηκε θα τηρηθεί», συμπληρώνουν.

Ένα άλλο θέμα που έθεσε ο  Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπερχειάδας στον κ. Σπανό, ήταν η οδική σήμανση στην εθνική οδό Λαμίας Καρπενησίου στον κόμβο για Σπερχειάδα, έργο για το οποίο έλαβαν την υπόσχεση ότι θα γίνει η σχετική μελέτη και θα τους απαντήσει άμεσα.

«Η συζήτηση με τον κύριο Σπανό έγινε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα», καταλήγει το δελτίο τύπου του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση