Εύβοια: Τι είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τους δύο σεισμούς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 13:52 Εύβοια: Τι είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τους δύο σεισμούς

Ακόμη δύο σεισμοί «έσεισαν» τη Νότια Εύβοια πριν από λίγη ώρα, οι οποίοι έγιναν ελαφρώς αισθητοί μέχρι και στην Αττική.

Ο πρώτος είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ και ο δεύτερος επίσης 3,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι μετασεισμοί του ισχυρού σεισμού που είχαμε στις 29 Νοεμβρίου με μέγεθος 5 Ρίχτερ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μετασεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη και αυτοί οι δύο σεισμοί είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Θα γίνουν κι άλλοι μετασεισμοί, πιθανόν μικρότερου μεγέθους».

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «από χθες έχει ενισχυθεί η βεβαιότητα ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός. Εξακολουθεί να επαληθεύεται αυτό. Δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι ακόμα, αλλά αυτό δείχνει να είναι το πιθανότερο σενάριο λαμβάνοντας υπόψη τη μετασεισμική ακολουθία».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση