Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 13:05 Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Στυλίδας

Αποκαταστάθηκαν σε χρόνο ρεκόρ οι ζημιές που ευτυχώς δεν έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα παιδιών και εκπαιδευτικών. Η πικρία της δημοτικής αρχής αλλά και οι ευχαριστίες…

Μέσα σε δύο σχεδόν ημέρες αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές που προκλήθηκαν την περασμένη Τρίτη 29 Νοεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Στυλίδας, όταν και κατέρρευσαν οι σωληνώσεις της θέρμανσης που στηριζόντουσαν στο ταβάνι.

Υπήρξε ομολογουμένως άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά της Δημάρχου Στυλίδας Βιργινίας Στεργίου, προκειμένου το Σχολείο να λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και οι μαθητές να επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους.

Η Δήμαρχος ωστόσο εκφράζει την πικρία της που, «για ακόμη μια φορά και ενώ ενεργοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες και οι δυνάμεις του δήμου για να αντιμετωπιστεί άμεσα ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν ανεύθυνα την ανησυχία και την αγωνία όλων μας, αλλά ιδιαιτέρως των γονέων, εξαπολύοντας ψέματα και μικροπολιτικές επιθέσεις κατά των υπηρεσιών του Δήμου και κατά εμού προσωπικά, επιθέσεις τις οποίες δυστυχώς συγκάλυψαν πίσω από την ιδιότητα του γονέα».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η κα Στεργίου επισημαίνει τα εξής:

«Το κτίριο του 1ου Δημοτικού σχολείου είχε ελεγχθεί ενδελεχώς από κλιμάκιο μηχανικών στο πλαίσιο αντισεισμικού ελέγχου. Το πόρισμα της εταιρείας, της 24ης Ιουλίου 2022, δεν αναφέρει φθορές οι οποίες να αιτιολογούν την ξαφνική κατάρρευση των σωληνώσεων θέρμανσης ώστε να κινητοποιήσουν περαιτέρω ελέγχους».

Όπως αναφέρει η κα Στεργίου, η δημοτική αρχή και οι συνεργάτες της συνεχίζουν με σεβασμό, με ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια να υπηρετούνε τον τόπο τους και ευχαριστούν θερμά:

«Την UNIPACKHELLAS και ιδιαιτέρως το Γενικό Διευθυντή κ. Άγγελο Μπόγδανο για τη συνδρομή τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο σχολείο μας άρτια και γρήγορα και με πλήρη ασφάλεια.

Τον πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Ιωάννη Πρεμέτη και τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Βασιλική Μαυροειδή για την άμεση ενημέρωση σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου αλλά και την παρακολούθηση των εργασιών και τέλος τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την υπομονή τους».