Στους δρόμους οι συνταξιούχοι της Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 09:47 Στους δρόμους οι συνταξιούχοι της Στερεάς

Περιφερειακό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στη Χαλκίδα…

Περιφερειακό συλλαλητήριο διοργανώνουν οι Συνταξιουχικές οργανώσεις της Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 10:30’ το πρωί στη Χαλκίδα.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση - κάλεσμα, αγωνίζονται και απαιτούν:

«Την άμεση καταβολή  των πληρωμένων δώρων μας

Την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές μας.

Να δοθεί αύξηση μετά από 13 χρόνια σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές. 

Αύξηση της εθνικής σύνταξης στα 650 ευρώ, από τα 360 και 384 ευρώ, που είναι σήμερα.

Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των αναδρομικών, Επικουρικών και Δώρων του 11μηνου για το 2015.

Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα υγείας με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Προσλήψεις στον ΕΦΚΑ. Να εκκαθαριστούν και να αποδοθούν στους δικαιούχους το σύνολο των  ποσών, συντάξεων, κύριας, παράλληλης, διαδοχικής, εφάπαξ, επικουρικής.  

Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα γιατί δεν ανεχόμαστε την απαίσια μαύρη προπαγάνδα, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες από την κυβέρνηση, μερίδα μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που είναι χειρότερα από το ψέμα, ότι τάχα όλοι οι συνταξιούχοι  θα πάρουν αυξήσεις.

Γιατί δεν είναι αύξηση αλλά μείωση του συνταξιουχικού εισοδήματος: Όταν ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς 12 και 13% και το ποσοστό που θα δοθεί θα είναι της τάξης του 7,5%. Όταν αυτό το ποσοστό δεν θα δοθεί στις  επικουρικές συντάξεις. Όταν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι  δεν θα πάρουν καμία αύξηση γιατί με τον νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), φορτώθηκαν την λεγόμενη «προσωπική διαφορά», νόμο που θα  καταργούσε η Ν.Δ αλλά τον διατηρεί και τον εφαρμόζει.

Όταν όλοι οι συνταξιούχοι αντί να πάρουν  την πληρωμένη  με 30 και 40 χρόνια 13η  σύνταξή τους θα λάβουν 250 ευρώ, μόνο αυτοί που έχουν φορολογικό ετήσιο εισόδημα 9.600 ευρώ, δηλαδή κάτω από 800 ευρώ στο σύνολο κύριας-επικουρικής και αυτό το πενιχρό επίδομα έχουν το θράσος να το ονομάζουν «δώρο».

Όταν για επτά χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις δεν αποδίδονται τα αναδρομικά του 11μηνού σε όλους τους συνταξιούχους την στιγμή που αυτοί πληρώνουν κάθε χρόνο από τις περικοπές τους 8,5 δισεκατομμύρια.

Όταν αυτό που έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας, ιδιωτικοποιείται περαιτέρω.

Όταν χαρίζονται δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό σε επιχειρηματικούς ομίλους  μέσω του ταμείου ανάκαμψης, αλλά και τα δισεκατομμύρια αυτών που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στους συνταξιούχους και στον λαό «χαρίζεται» το «τρύπιο καλάθι του νοικοκυριού». 

Είμαστε ξανά και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο του αγώνα. Δεν κάνουμε αγώνα για τον αγώνα, αλλά γιατί μόνο μέσα από αυτόν αντιμετωπίσαμε και καθυστερήσαμε αντιλαϊκά μέτρα, καταφέραμε και  λύσαμε κάποια προβλήματα.

Σ’ αυτόν τον αγώνα βρίσκεται η προοπτική για να καλυτερέψουμε την ζωή μας.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι μέσα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων στην εξουσία θα λυθούν τα προβλήματά μας. Αντίθετα πιστεύουμε ότι αυτά δεν χωράνε στις πολιτικές τους, αφού αυτές καλύπτουν μόνο τα προβλήματα των επιχειρηματικών ομίλων.

Έχουμε την πείρα μιας ζωής αλλά και των τελευταίων χρόνων ότι όποιος θα παίρνει την κυβερνητική σκυτάλη θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Με την μαζική συμμετοχή μας στους αγώνες θα βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές τους πολιτικές.

Όλοι στον δρόμο του αγώνα

Όλοι στη συγκέντρωση ΟΛΩΝ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση