Λαμία: Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 09:35 Λαμία: Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας

Για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και για τα τραγικά περιστατικά με το θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες και τον πυροβολισμό 16χρονου Ρομά…

Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης (6/12) άτομα Ρομά στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Διαμαρτυρήθηκαν για το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από σφαίρα αστυνομικού και ζήτησαν να σταματήσει ο ρατσισμός σε βάρος τους και να μην τους αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Πάρκου υπήρξε το κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας από Φοιτητές των Φοιτητικών Συλλόγων Φυσικού, Μαθηματικού και ΣΘΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να αποδοκιμάσουν την «κανονικότητα».

«Δεν πρέπει να συνηθίσουμε και να εξοικειωθούμε με τον θάνατο, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη καταστολή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ενώ ζητούν «Καμία ανοχή στη βία του συστήματος και καμία συγκάλυψη».

Ομοίως στο κέντρο της Λαμίας άτομα του Αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που συμπληρώνονται 14 χρόνια από τη δολοφονία του.

Σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας τα πράγματα δεν ήταν τόσο ήρεμα.

Συγκεκριμένα στη Βοιωτία στη γέφυρα του Πυρίου συγκεντρωμένοι Ρομά έκλεισαν την κυκλοφορία ανάβοντας φωτιές και πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς που υπήρχαν στο σημείο.

Κλείσιμο της εθνικής οδού Άμφισσας-Λαμίας στο ύψος του καταυλισμού στο ΒΙΟΠΑ από δεκάδες Ρομά, είχαμε επίσης το βράδυ της Τρίτης. Με φωτιές και στα δύο ρεύματα του δρόμου διαμαρτυρήθηκαν για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από όπλο αστυνομικού.

Τέλος στο Βόλο είχαμε επεισόδια στην πορεία Αναρχικών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς καταστράφηκαν 3 ΑΤΜ, κάμερες, ενώ πέταξαν πέτρες σε βιτρίνα των ΕΛΤΑ. Αργότερα κατά την διάρκεια της πορείας τους ανέβηκαν στα γραφεία της ΝΔ, όπου έσπασαν την γυάλινη είσοδο, ενώ συνέχισαν στον 2ο όροφο, όπου έσπασαν επίσης την πόρτα και πέταξαν άσπρη μπογιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση