Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναγνωστάκης: Αποσπασματικό, ρουσφετολογικό, αναποτελεσματικό το ΤΠ Στερ. Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 11:37 Αναγνωστάκης: Αποσπασματικό, ρουσφετολογικό, αναποτελεσματικό το ΤΠ Στερ. Ελλάδας

Τι καταψήφισαν, τι ψήφισαν και που έδωσαν λευκό, τα μέλη της παράταξης «Στερεά Υπεροχής»…

Δελτίο τύπου σχετικά με την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας, κοινοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης «Στερεά Υπεροχής» Δημήτρης Αναγνωστάκης, χαρακτηρίζοντάς το «αποσπασματικό, ρουσφετολογικό, αναποτελεσματικό και ασύνδετο με τις πραγματικές ανάγκες».

Ο κ. Αναγνωστάκης στην τελευταία συνεδρίαση (6/12) του Περιφερειακού Συμβουλίου κατήγγειλε την αντισυνταγματικότητα του νόμου Θεοδωρικάκου, μετά και την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας.

«Νομοθετικές παρεμβάσεις που επέφεραν την αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας, τη νόθευση των εκλογικών συσχετισμών στους Δήμους και στις Περιφέρειες και τη γενικότερη απαξίωση των αιρετών συλλογικών οργάνων», αναφέρει ο επικεφαλής της «Στερεάς Υπεροχής και προσθέτει:

«Ως “Στερεά Υπεροχής”, καταψηφίσαμε την 10η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος καθώς και το νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2023, ως αποσπασματικό, ρουσφετολογικό, αναποτελεσματικό και ασύνδετο με τις πραγματικές ανάγκες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το μόνο που καλείται να εξυπηρετήσει είναι οι πελατειακές σχέσεις και η μικροπολιτική, καθώς είναι ενταγμένο σε μία λογική με έντονη αλλά και αθέμιτη προεκλογική χροιά, δεσμεύοντας έτσι και την επόμενη περιφερειακή αρχή σε αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές».

Ο κ. Αναγνωστάκης υποστηρίζει ότι ως παράταξη ανέδειξαν την έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου, την προσπάθεια ικανοποίησης μικροεξυπηρετήσεων και την απουσία μιας συγκροτημένης πρότασης, που θα απαντούσε στις ουσιαστικές ανάγκες των Στερεοελλαδιτών.

«Καταψηφίσαμε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της περιφέρειάς μας, για το επόμενο έτος, γιατί ουδέποτε η περιφερειακή αρχή έφερε προς συζήτηση έναν απολογισμό αποτελεσμάτων των όλων δράσεων της, με μετρήσιμα στοιχεία, σε σχέση με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πεπραγμένων της, σχετικά με την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, παρόλο ότι είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη συνεδρίαση», σημειώνει ο επικεφαλής της «Στερεάς Υπεροχής», που αναφέρει το Λευκό στον αντίστοιχο τριετή σχεδιασμό τουριστικής προβολής, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία εξασφάλισης πόρων από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων.

Η «Στερεά Υπεροχής» τέλος έδωσε θετική ψήφο, στην εισήγηση για αρνητική γνωμοδότηση σχετικά με τους επτά νέους αιολικούς σταθμούς, τις 28 νέες ανεμογεννήτριες, στους ήδη υπερκορεσμένους δήμους της Εύβοιας.

«Η “Στερεά Υπεροχής” θα συνεχίσει να ασκεί, με απόλυτη συνέπεια, τις θεσμικές της υποχρεώσεις, προβαίνοντας στον απαραίτητο έλεγχο της περιφερειακής αρχής, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις και υπηρετώντας τους πολίτες, που την εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπεί», καταλήγει το δελτίο τύπου.