Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 07:55 Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στη Λαμία

«Η κατασκευή του διαγωνίου οδικού άξονα Λαμία -Ιτέα - Αντίρριο ως προϋπόθεση για την προώθηση Εμπορευματικού Κέντρου στη Λαμία»

    Χθες ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής αναφέρθηκε ξανά στην χρηματοδότηση του έργου βελτίωσης της οδικής σύνδεσης του διαγωνίου άξονα Λαμία - Ιτέα - Αντίρριο και ειδικότερα του τμήματος Μπράλος - Άμφισσα μήκους 24 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 285.000.000€ το οποίο χρηματοδοτείται στο σύνολο του από το ΕΣΠΑ και το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου του 2023.

     Η ολοκλήρωση του διαγωνίου άξονα θα προσφέρει εναλλακτική διαδρομή κυρίως μεταξύ δυτικής και κεντρικής Ελλάδας μειώνοντας το χρόνο από Πάτρα και Αντίρριο μέχρι την Λαμία και αναβαθμίζοντας την οδική ασφάλεια.

     Η Λαμία και η Φθιώτιδα πλέον με τον ΠΑΘΕ, τον Ε65 και τον διαγώνιο Λαμία - Αντίρριο - Πάτρα γίνεται ένας κυκλοφοριακός κόμβος Α´ τάξης και μπορεί να αναβαθμισθεί ακόμη περισσότερο εμπορικά αλλά και τουριστικά.

     Τώρα πλέον η παλαιότερη πρόταση του βουλευτή για την δημιουργία εμπορευματικού κέντρου logistic στην περιοχή της Λαμίας, γίνεται πιο επίκαιρη και πιο ελκυστική, αφού καθίσταται κόμβος οδικός, κόμβος σιδηροδρομικός, διαθέτει λιμάνι και έχει ήδη προβλεφθεί και ενταχθεί στον εγκεκριμένο και ψηφισμένο Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας πριν μερικά χρόνια.

     Ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς θα επαναφέρει την πρόταση σε επίπεδο Υπουργείου Ανάπτυξης, Περιφέρειας, Δήμου, Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου αλλά και των εγκατεστημένων στην βιομηχανική περιοχή Λαμίας για να προωθηθεί η κατά την άποψή του αυτονόητη από πλευράς χωροθέτησης και λειτουργικότητος δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή της Λαμίας, το οποίο μπορεί να λειτουργεί σε συνδυασμό με το υπάρχον στην περιοχή του Σχηματαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση