Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεμίζει σιγά - σιγά το ΚΕΥΠ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 08:15 Γεμίζει σιγά - σιγά το ΚΕΥΠ

Θα διπλασιαστεί ο αριθμός των νεοσυλλέκτων μέχρι τη 2023 Γ/ΕΣΣΟ…

Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται  να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2023 Α΄/ΕΣΣΟ, από 16 μέχρι 19 Ιανουαρίου 2023, ενώ από 11 μέχρι 13 Ιανουαρίου 2023  θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας.

Στο ΚΕΥΠ, ΣΤΡΔΟ ΑΘ.ΔΙΑΚΟΥ-ΣΧΗ (ΠΖ) ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΣΑΚΑΛΟΥ Λαμίας οι νεοσύλλεκτοι θα καταταγούν Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Ιανουαρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το ΓΕΣ.

Αυτή τη φορά οι νεοσύλλεκτοι δεν προορίζονται για τις Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου, αλλά είναι από διάφορα σώματα τα οποία θα περάσουν τη βασική εκπαίδευση των τριών εβδομάδων στο Λαμιώτικο Στρατόπεδο, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Έτσι, στη Φθιωτική πρωτεύουσα αναμένονται να καταταγούν περί τους 230  ΥΕΑ και Οπλίτες, από Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Καρδίτσα (16/1) και Ευρυτανία, Ιωάννινα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Φωκίδα (17/1).

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αυξημένος κατά 40% σε σχέση με τις κατατάξεις που γινόντουσαν ως Σημείο Υποδοχής (ΣΥΠΟ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο αριθμός των νεοσυλλέκτων θα αυξηθεί στο διπλάσιο, στη 2023 Γ’/ΕΣΣΟ, όταν και θα υπάρχουν επιπλέον βαθμοφόροι για να αναλάβουν την εκπαίδευση επιπλέον ατόμων.

Η αναβάθμιση του Κέντρου είναι ένα μικρό βήμα για να επιστρέψουν στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υπηρεσίες που αναίτια απομακρύνθηκαν και άφησαν το αποτύπωμά τους στην απογραφή του 2021.