Λαμία: Στο Παγκράτι θα γίνει ο νέος κυκλικός κόμβος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 08:10 Λαμία: Στο Παγκράτι θα γίνει ο νέος κυκλικός κόμβος

Στη συγκεκριμένη διασταύρωση έχουν γίνει πολλά σοβαρά τροχαία και δυστυχώς κάποια από αυτά ήταν θανατηφόρα.

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Ελευθερίας και Φραντζή.

Το έργο αποτελεί τμήμα της ευρύτερης παρέμβασης για την ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση του νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας, προϋπολογισμού 11,6 εκατ. ευρώ, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην κατασκευή ισόπεδου κόμβου κυκλικής κίνησης (K3) στην διασταύρωση των οδών Ελευθερίας και Φραντζή και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή φωτιζόμενων «έξυπνων» διαβάσεων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :   

«… Ξεκινάμε σήμερα, ένα ακόμη έργο σε ένα σημείο με ιδιαίτερα αυξημένη κινητικότητα πεζών, δίκυκλων και οχημάτων, ώστε να βελτιώσουμε τις κυκλοφοριακές συνθήκες και να αναβαθμίσουμε την προσβασιμότητα των πεζών, παρέχοντας ταυτόχρονα ασφάλεια και αυτορρύθμιση της διέλευσης των οχημάτων.

Ζητάμε την υπομονή κατοίκων και διερχομένων για την προσωρινή όχληση που είναι αναπόφευκτη, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών, να απολαμβάνουμε όλοι το αποτέλεσμα.

Εφαρμόζουμε σε κάθε σημείο της πόλης τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έργα που σέβονται και υπηρετούν τον άνθρωπο, βελτιώνουν την καθημερινότητά του και δημιουργούν τη νέα εικόνα της πόλης μας.…».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση