Ηλικιωμένος παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανάκι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 09:45 Ηλικιωμένος παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανάκι

Σταμάτησε μόνο όταν από την αιμορραγία δεν μπορούσε να οδηγήσει…

Σε συνολική ποινή 20 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, χθες, ένας 88χρονος άνδρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη στον Βόλο το καλοκαίρι του 2020.

Ο κατηγορούμενος, που εκπροσωπήθηκε στη δίκη από πληρεξούσιο δικηγόρο, σύμφωνα με τη δικογραφία παραβίασε πινακίδα STOP και συγκρούστηκε με δίκυκλο στο οποίο επέβαινε ένα ανδρόγυνο 46 χρόνων, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει και να συνεχίσει την πορεία του.

Το ατύχημα έγινε επί των οδών Αναλήψεως – Φιλιππίδη (στο ύψος της γέφυρας προς Ν. Δημητριάδα, στις 8 Αυγούστου 2020, στις 11 το πρωί.

Από τη σύγκρουση μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο και οι δύο επιβάτες του δικύκλου, ενώ ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και σταμάτησε μετά το ατύχημα, σύμφωνα με την υπεράσπιση, λόγω του αίματος που είχε στο πρόσωπο και δεν μπορούσε να δει για να οδηγήσει.

Ο 46χρονος άνδρας ήταν πολυκαταγματίας, νοσηλεύτηκε για έναν μήνα στο Νοσοκομείο, για έναν μήνα σε κέντρο αποκατάστασης και έμεινε άλλους έξι μήνες στο σπίτι, λόγω των τραυμάτων του, επιστρέφοντας στην εργασία, σε εργοστάσιο, έναν χρόνο μετά το ατύχημα.

Η 46χρονη γυναίκα, επιβάτης του δικύκλου τραυματίστηκε στην κλείδα, στον χιαστό του ποδιού, ενώ υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας παραδέχτηκε την υπαιτιότητα του οδηγού του αυτοκινήτου και αρνήθηκε την εγκατάλειψη, όμως το Δικαστήριο δεν δέχτηκε τον δεύτερη ισχυρισμό με το αιτιολογικό ότι αν δεν τραυματιζόταν θα συνέχιζε την πορεία του. Έτσι κρίθηκε ένοχος για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και εγκατάλειψη θυμάτων τροχαίου και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Πηγή: magnesianews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση