Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο έφυγε σε γκρεμό - Αγωνία για τον εντοπισμό του οδηγού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 07:59 Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο έφυγε σε γκρεμό - Αγωνία για τον εντοπισμό του οδηγού

Απεγκλωβίστηκε μόνος του από το αμάξι αλλά δεν μπορούσε να δώσει το σημείο για να τον βρουν οι διασώστες…

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 10;00’ το βράδυ της Παρασκευής (20/1) στο  κέντρο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας μετά από τηλεφώνημα οδηγού αυτοκινήτου που ζήτησε βοήθεια γιατί είχε φύγει έξω σε γκρεμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, ο άνδρας 58 ετών, κινούνταν από Μακρακώμη για το χωριό Ασβέστης, και σε κάποια στροφή του δρόμου έφυγε σε γκρεμό.

Απεγκλωβίστηκε μόνος του από το όχημα και επικοινώνησε με φίλους του και ανθρώπους του Δήμου Μακρακώμης όπου εργάζεται ως συμβασιούχος, αλλά του ήταν δύσκολο και σε αυτόν να προσδιορίσει που έπεσε.

Οι διασώστες κινήθηκαν σχεδόν στα τυφλά για τον εντοπισμό του, καθώς και το στίγμα από το κινητό του τηλέφωνο έδινε ένα μεγάλο εύρος γύρω από τη μοναδική κεραία που βρίσκεται στο συγκεκριμένο ορεινό δίκτυο.

Στο σημείο έσπευσαν σταθμοί της Αστυνομίας Σπερχειάδας, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης, ασθενοφόρο ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ.

Τελικά εντοπίστηκε σώος περίπου στις 10:30' από πλήρωμα της αστυνομίας με κατοίκους της περιοχής και τον Αναπληρωτή Δημάρχου Πάνο Κοντογεώργο που συμμετείχε στις έρευνες, χαμηλά ανατολικά του Πλατυστόμου