Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ευάγγελος Φαλάρας νέος Συντονιστής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 08:00 Ο Ευάγγελος Φαλάρας νέος Συντονιστής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας

Στη Θεσσαλονίκη ο Υποστράτηγος Π.Σ. Δημήτρης Καρασαββίδης. Προήχθη σε Υποστράτηγο ο Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος και αφήνει τη θέση του Περιφερειακού Διοικητή Στερεάς Ελλάδας. Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο Μάριος Αποστολίδης….

Αλλαγές στα ανώτατα αξιώματα της Πυροσβεστικής έφερε το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε μετά από πρόταση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο μέχρι πρότινος «Θεσσαλάρχης» των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, με καταγωγή από την Καρδίτσα, Ευάγγελος Φαλάρας, προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου και αναλαμβάνει Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία, στη θέση του Υποστράτηγου Δημήτριου Καρασαββίδη, που μετά από έναν πετυχημένο χρόνο στη Φθιωτική πρωτεύουσα, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ως Συντονιστής για την Κεντρική & Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Καρασαββίδης αναλαμβάνει στη θέση του Μάριου Αποστολίδη που προήχθη σε Αντιστράτηγο και είναι ο νέος Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος παλαιότερα διετέλεσε πρώτος Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας.

Υποστράτηγος είναι από σήμερα και ο μέχρι πρότινος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, που σημαίνει ότι αφήνει τη Λαμία και αναλαμβάνει σύμφωνα με το ρεπορτάζ Συντονιστής Βορείου - Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης με έδρα τη Σάμο.

Στις θέσεις των νέων Υποστράτηγων είναι και ένα παιδί από τη Φθιώτιδα ο Θανάσης Μπαλάφας από τους πλέον μάχιμους και επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ αναμένεται να αναλάβει σημαντικό ρόλο στο Σώμα.

Η Απόφαση Τουρνά

1. Π ρ ο ά γ ο ν τ α ι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ. 343/1969, την παρ. 1 του άρθρου 111 και την παρ. 5 του άρθρο 132 του ν. 4662/2020, οι παρακάτω Υποστράτηγοι Γενικών Καθηκόντων στο βαθμό του Αντιστρατήγου Πυροσβεστικού Σώματος, εκτός οργανικών θέσεων, επειδή κρίθηκαν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» κατά τις τακτικές κρίσεις, έτους 2023, ως ακολούθως:

1. 8987 Πέτρου Σπυρίδων του Αθανασίου

2. 9145 Κολυβήρας Αθανάσιος του Αλεξάνδρου

3. 8909 Κορέλας Σωτήριος του Θωμά

4. 8961 Μπουντουράκης Δημοσθένης του Δημοκράτη

2. Π ρ ο ά γ ε τ α ι, σύμφωνα με τα άρθρα 134, 138 και 139 του ν. 4662/2020, ο Υποστράτηγος Γενικών Καθηκόντων Αποστολίδης Μάριος του Σάββα (8783) στο βαθμό του Αντιστρατήγου-Υπαρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, κατόπιν επιλογής, για πλήρωση κενής οργανικής θέσης.

3. Π ρ ο ά γ ο ν τ α ι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ. 343/1969, την παρ. 1 του άρθρου 111 και την παρ. 5 του άρθρο 132 του ν. 4662/2020, οι παρακάτω Αρχιπύραρχοι Γενικών Καθηκόντων στο βαθμό του Υποστρατήγου Πυροσβεστικού Σώματος εκτός οργανικών θέσεων, επειδή κρίθηκαν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» κατά τις τακτικές κρίσεις, έτους 2023, ως ακολούθως:

1. 9371 Κυριακουλέας Κυριακούλης του Ηλία

2. 8822 Αθάνατος Νικόλαος του Κωνσταντίνου

3. 8842 Βιντζηλαίος Γεώργιος του Μιχαήλ

4. 9480 Καρπαθιωτάκης Γεώργιος του Παναγιώτη

5. 9464 Καρακίτσος Γεώργιος του Σεραφείμ

6. 9347 Καρατζαφέρης Ιωάννης του Ηλία

7. 9631 Ζαμάνης Ιωάννης του Αθανασίου

4. Π ρ ο ά γ ε τ α ι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ. 343/1969, την παρ. 1 του άρθρου 111 και το άρθρο 136 του ν. 4662/2020 ο Αρχιπύραρχος Γενικών Καθηκόντων Τσόγκας Νικόλαος του Χρήστου (8737) στο βαθμό του Υποστρατήγου, επειδή κρίθηκε ως «ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του» κατά τις τακτικές κρίσεις, έτους 2023, λόγω συμπλήρωσης τριακονταπενταετούς πραγματικής υπηρεσίας.

5. Π ρ ο ά γ ο ν τ α ι, σύμφωνα με τα άρθρα 134, 138 και 139 του ν. 4662/2020, οι παρακάτω Αρχιπύραρχοι Γενικών Καθηκόντων στο βαθμό του Υποστρατήγου Πυροσβεστικού Σώματος, κατόπιν επιλογής, για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων, ως ακολούθως:

1. 8883 Καλιανιώτης Δημήτριος του Ευαγγέλου

2. 9747 Ραγκαβάς Δημοσθένης του Βασιλείου

3. 9337 Θεοφιλόπουλος Κωνσταντίνος του Σταματίου

4. 9598 Πατράκης Δημήτριος του Εμμανουήλ

5. 10113 Μπαλάφας Αθανάσιος του Χρήστου

6. 8861 Δαδούδης Κωνσταντίνος του Πασχάλη

7. 8817 Φαλάρας Ευάγγελος του Άγγελου

Μήνυμα Ευάγγελου Φαλάρα

Διαβάστε τι έγραψε ο νέος Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας, αποχαιρετώντας τους συνεργάτες του στην ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας:

«Ένα ακόμη κεφάλαιο, στην πυροσβεστική μου διαδρομή, κλείνει σήμερα με την προαγωγή μου στο βαθμό του Υποστρατήγου του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά από απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου του Πυροσβεστικού Σώματος, και την μετακίνησή μου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη θέση του Συντονιστή Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, στη Λαμία. Στα δύο αυτά χρόνια που ηγήθηκα των πυροσβεστικών δυνάμεων Θεσσαλίας, κληθήκαμε και αντιμετωπίσαμε επιτυχώς σεισμό, πλημμύρες, δασικές και αστικές πυρκαγιές, ορειβατικά, βιομηχανικά και οδικά ατυχήματα. Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ την Ηγεσία του Σώματος για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, τους περισσότερους από 1200 συνεργάτες μου, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, πυροσβέστες, πενταετείς, εποχικούς, εθελοντές και πολιτικό προσωπικό που αγόγγυστα και αμέριστα εργάστηκαν για να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας, σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες και εθελοντές της Θεσσαλίας, τους επικεφαλής και τα στελέχη των φορέων που επέδειξαν συνεργασία, κατανόηση και αυταπάρνηση για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες των επιχειρήσεων που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Τελευταίους, αλλά όχι έσχατους, θέλω να αποδώσω τα εύσημα στους εκπροσώπους των μέσων επικοινωνίας, για την αμεσότητα, την αντικειμενικότητα και την υπομονή, που επέδειξαν απέναντι σε όλους εμάς που κάτω από την πίεση των συμβάντων, δεν τους διευκολύναμε, όσο θα θέλαμε, στο λειτούργημά τους καθώς επίσης στους συνεργάτες μου, στο επιτελείο της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, για την καθημερινή υπομονή, επιμονή, καρτερικότητα και εργατικότητά τους.

Στον νέο Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας εύχομαι ολόψυχα, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του