Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Οικονόμου: Κατανομή περίπου 555.000 ευρώ στους Δήμους της Φθιώτιδας για τη θέρμανση των σχολείων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 07:50 Γ. Οικονόμου: Κατανομή περίπου 555.000 ευρώ στους Δήμους της Φθιώτιδας για τη θέρμανση των σχολείων

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τα χρήματα που δόθηκαν για τη θέρμανση των σχολειών της Φθιώτιδας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συντονισμένες ενέργειες μεριμνά για τη θέρμανση των μαθητών και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων της Πατρίδας μας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού, Στέλιου Πέτσα, προχώρησε σήμερα -Τρίτη 24 Ιανουαρίου- στην Α' κατανομή ύψους 42 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για το συγκεκριμένο σκοπό.

Τα σχολεία όλης της χώρας θωρακίζονται απέναντι στο αυξημένο ενεργειακό κόστος και η δέσμευση για ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με πρόσθετους πόρους προς αυτήν την κατεύθυνση γίνεται πράξη.

Στους Δήμους της περιοχής μας, της Φθιώτιδας, κατανέμονται συνολικά περίπου 555.000 ευρώ για τη θέρμανση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Νομού μας.

Συγκεκριμένα: 295.530 ευρώ στο Δήμο Λαμιέων, 82.695 στο Δήμο Λοκρών, 42.825 στο Δήμο Στυλίδας, 42.255 στο Δήμο Καμένων Βούρλων, 36.900 στο Δήμο Μακρακώμης, 27.375 στο Δήμο Δομοκού και 27.045 στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου : «Η θέρμανση των μαθητών μας και η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα σχολειά της χώρας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας.

Με συντονισμένες ενέργειες οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε για τη θωράκιση κόντρα στο αυξημένο -λόγω εξωγενών κρίσεων- ενεργειακό κόστος, γίνονται πράξη.

Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που δημιουργείται προς όφελος της κοινωνίας και ιδίως των παιδιών μας, που είναι το μέλλον του τόπου.

Τα σχολεία της Φθιώτιδας και όλης της Πατρίδας ενισχύονται με πόρους, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες θέρμανσης και αυτόν τον χειμώνα, καθώς η Παιδεία βρίσκεται έμπρακτα στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας»