Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλειστό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας - Βρήκαν χειροβομβίδα και φυσίγγια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 12:43 Κλειστό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας - Βρήκαν χειροβομβίδα και φυσίγγια

Αποκαλύφθηκαν μετά από εργασίες επέκτασης του σχολικού κτιρίου…

Αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες με τη λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του εωσότου εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχουν στην περιοχή επικίνδυνα υλικά!

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας (23/1) συνεργείο που εργαζόταν για την ανέγερση σχολικού κτιρίου ως επέκταση του 1ου Δημοτικού, εντόπισε 20 πολεμικά φυσίγγια και μία χειροβομβίδα παλαιού τύπου, οξειδωμένα.

Η αξιολόγηση ήταν ότι επρόκειτο για πολεμικό υλικό του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, το οποίο και απομακρύνθηκε με μέριμνα της στρατιωτικής υπηρεσίας που ειδοποίησαν οι αστυνομικές αρχές.

«Σε αναμονή του πορίσματος των ειδικών και μετα απο εισήγηση της δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας που επιβλέπει την κατασκευή , αποφασίσαμε την αναστολή της λειτουργίας της σχολικής μονάδας του 1ου Δημοτικού Σχολείου στην  Κοινότητα Άμφισσας της Δ.Ε. Άμφισσας του Δήμου Δελφών, την Τρίτη 24.01.2023, δεδομένης της ιδιαίτερης συνθήκης που δημιουργήθηκε με την εύρεση χειροβομβίδας.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε άμεση επικοινωνία με την Αστυνομική διεύθυνση και θα ενημερώσουμε αναλογως, οταν έχουμε νεωτέρα», σημειώνει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.