Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάθαμε τα πάντα για το ρύζι σε ένα Masterclass στο Εστιατόριο "Κλειδί"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 13:37 Μάθαμε τα πάντα για το ρύζι σε ένα Masterclass στο Εστιατόριο "Κλειδί"

Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό Masterclass,  για την παρουσίαση της βιώσιμης πτυχής της καλλιέργειας του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού ποικιλίας Ronaldo, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία  την Παρασκευή  20/1/2023 σε ένα εξαιρετικό, τόσο σε αισθητική και εξοπλισμό, όσο και σε φιλοξενία και εξυπηρέτηση χώρο, το Εστιατόριο "Κλειδί" στη Λαμία, μια περιοχή με σημαντική συνεισφορά στην παραγωγή ρυζιού στην Κεντρική Ελλάδα.

Στο Masterclass η Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα Ντίνα Νικολάου, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού μέσα από τη δημιουργία τριών μοναδικών συνταγών, που οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν:

  • Ρυζοκεφτέδες του αγρού
  • Λαχανοντολμάς του ταψιού
  • Muffins ρυζιού με καρύδα

Οι καλεσμένοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, επαγγελματίες chef, δημοσιογράφοι, υπεύθυνοι ΜΜΕ και επιχειρηματίες ενημερώθηκαν ακόμη, για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία». Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος στην Ελλάδα είναι η εταιρία NOVACERT, ενώ η εταιρία Chef Stories, έχει αναλάβει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EURICE θα βρείτε:
https://www.europeanrice.eu
https://sustainablerice.eu/
https://www.facebook.com/sustainablerice.eu/
https://www.facebook.com/europeanrice/