Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφουν τα καθημερινά δρομολόγια τρένου στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 16:04 Επιστρέφουν τα καθημερινά δρομολόγια τρένου στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας

Το δελτίο τύπου:

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που τέθηκε ως προτεραιότητα, από τη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες, στην Ειδική Συνεδρίαση - Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στο Δήμο μας, ήταν αυτό της επιστροφής καθημερινού δρομολογίου τρένου στην παλιά γραμμή Λιανοκλάδι - Αθήνα.

Απόρροια της εν λόγω συνεδρίασης ήταν η άμεση σύγκλιση, από τον Υπουργό, συνάντησης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELLENIC TRAIN κ. Maurizio Capotoro, τον Επικεφαλής Στρατηγικής, Σχεδιασμού & Επενδύσεων κ. Πέτρο Αρβανίτη και τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Σπυρίδωνα Πατέρα, στη διάρκεια της οποίας τόσο ο Υπουργός, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την άμεση παρέμβαση, την υλοποίηση της δέσμευσης του και υποστήριξη του αιτήματός μας, όσο και η Δημοτική Αρχή πιέσαμε τους υπευθύνους για οριστική λύση, απαιτώντας την επαναφορά καθημερινών δρομολογίων.

Η εποικοδομητική αυτή συνάντηση έκλεισε με θετικό πρόσημο, αφού είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, δύο δρομολογίων, ενός πρωινού και ενός απογευματινού, τα οποία θα εκτελούνται από τις αμαξοστοιχίες 1520 και 1521 σε καθημερινή βάση.

Ένα πάγιο αίτημα, που μας ταλαιπώρησε μήνες, επιτέλους ικανοποιείται. Η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του πολίτη δεν αποτελεί ευχολόγιο, αλλά κύριο μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής. Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και αγωνιζόμαστε καθημερινά, να παραμείνουμε στον δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής.