Βγήκαν… κουβάδες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 07:57 Βγήκαν… κουβάδες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Εικόνες ντροπής…

Εικόνες ντροπής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο κτίριο Παπαστράτος. Τους ακαδημαϊκούς, φοιτητές, υπαλλήλους, αλλά και συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις που φιλοξενούνται σε αμφιθέατρα, υποδέχονται από την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου κουβάδες για τη συγκέντρωση των νερών που τρέχουν μέσα από οροφές και κολώνες.

Στον Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, έχουν τοποθετηθεί συνολικά τρεις κουβάδες για τη συγκέντρωση των νερών, ενώ δίπλα από την κεντρική είσοδο έχει δημιουργηθεί λιμνούλα από νερά που τρέχουν. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε στους υπόλοιπους χώρους. Στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκεται το αμφιθέατρο «Δ. Σαράτση» η οροφή έχει «φουσκώσει» και νερά στάζουν στο πάτωμα με κίνδυνο ατυχημάτων.

Οι εικόνες ντροπής που δείχνουν έλλειψη προγράμματος συντήρησης, έρχονται να «κουμπώσουν» και με το πρόβλημα θέρμανσης, που καταγράφτηκε πριν από μερικές ημέρες. Είναι ίσως η πρώτη φορά, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, που το ίδρυμα, αντιμετωπίζει πρόβλημα θέρμανσης και μάλιστα σε κεντρικά κτίρια, που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό αιθουσών και γραφείων όπως είναι το κτίριο Παπαστράτος, αλλά και στο κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου που ανήκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Και τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Διαγωνισμός που έπρεπε να προκηρυχθεί για τη φύλαξη των κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πριν από έξι μήνες, βγήκε στον αέρα μόλις πρόσφατα και εκτιμάται ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν το Μάιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του ιδρύματος.

Πηγές αναφέρουν ότι φέτος καθυστέρησε η προκήρυξη διαγωνισμών.Το παραπάνω σε συνδυασμό με λάθη που εντοπίστηκαν σε όρους διαγωνισμών και με την πρακτική εργολάβων που προχωρούν σε προσφυγές σε βάρος των αποτελεσμάτων διαγωνισμών, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μόνιμοι ανάδοχοι που θα αναλάβουν τις εργολαβίες.

Πηγή: taxydromos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση