Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στη 2η διακρατική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος FEA-VE

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 22:16 Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στη 2η διακρατική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος FEA-VE

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Διακρατικό Project Meeting του έργου “Fashion Earth Alliance, Vocational Excellence and Enterprise /FEA – VEE” που πραγματοποιήθηκε στην Τεράσα της Ισπανίας.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας είναι ένας από τους 12 εταίρους του προγράμματος και συμμετείχε στη διακρατική συνάντηση εκ μέρους του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ο Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Σαμαράς καθώς και οι συνεργάτες Γιώργος Ζάρδας και Χριστόφορος Παπαβασιλείου.

Η Συνάντηση φιλοξενήθηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καταλονίας στην Τεράσα, μεταξύ 25-26/01 και συμμετείχαν και οι 12 εταίροι από τις 6 χώρες του έργου.

Κατά τη διήμερη διάρκεια του project meeting επικυρώθηκαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός για τις επερχόμενες δραστηριότητες και συζητήθηκε η πρόοδος υλοποίησης των παραδοτέων. Το πρόγραμμα στοχεύει στη βιωσιμότητα και πράσινη ανάπτυξη των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τη βιομηχανία της μόδας, της κλωστοϋφαντουργίας & της ένδυσης. Η σύμπραξη FEA-VEE επιθυμεί να προωθήσει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα & να αναπτύξει τις επιχειρηματικές δεξιότητες και ικανότητες του εργατικού δυναμικού που απασχολούνται στις ΜμΕ.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του έργου FEA-VEE, η εταιρική σχέση του έργου θα εμπλακεί στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την κατάρτιση των ωφελουμένων. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία μιας πλατφόρμας διακρατικής συνεργασίας προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι σε θέση να προσελκύσουν ένα πιο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε ένα διεθνές περιβάλλον καθώς και να επεκτείνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο.