Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγρότες από όλη τη Θεσσαλία ενισχύουν το μπλόκο της Καρδίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 14:45 Αγρότες από όλη τη Θεσσαλία ενισχύουν το μπλόκο της Καρδίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για χρήση βίας…

Στην ενίσχυση του «μπλόκου» που έχει στηθεί στον κόμβο του Ε65 με τα τρακτέρ να βρίσκονται παραταγμένα επί του οδοστρώματος της Ε.Ο. Καρδίτσας- Λάρισας αλλά και Καρδίτσας- Αθηνών προχωρούν οι αγρότες της Καρδίτσας που δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν θέσει υπόψη της κυβέρνησης.

Το μεσημέρι της Τρίτης (21/1) δεκάδες αγρότες από διάφορα χωριά έφτασαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο και έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους συναδέλφους τους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο για την συνέλευση που θα πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση στις 12 όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή πρώτη και …επεισοδιακή μέρα της κινητοποίηση.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κων. Τζέλλας όπως κατέγραψε το KarditsaLive.Net σε δηλώσεις που έκανε στο χώρο του μπλόκου κατήγγειλε την κυβέρνηση για χρήση βίας που όπως είπε χαρακτηριστικά «επέδειξε χθες σε εκατοντάδες βιοπαλαιστές αγρότες που βγήκαμε μετά από αποφάσεις αγροτικών συλλόγων, της Ομοσπονδίας και της Πανθεσσαλικής Επιτροπής των μπλόκων για να διαμαρτυρηθούμε για δίκαια αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή μας και τη συνέχιση των καλλιεργειών μας για να παραμείνουμε στα χωριά μας. Την καταγγέλλουμε επίσης  γιατί ενώ κρατούν ανοικτή την Ε65 έχουν αποκλείσει αυτή τη στιγμή την πόλη της Καρδίτσας και τις γύρω κοινότητες ταλαιπωρώντας τους ανθρώπους που έρχονται ή θέλουν να φύγουν πηγαίνοντάς τους από παράδρομους. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να ανοίξει την Ε65, να ανέβουμε πάνω όπως ήταν η απόφασή μας και να ομαλοποιηθεί η κίνηση στους εθνικούς δρόμους. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» τόνισε  χαρακτηριστικά ο κ. Τζέλλας εκφράζοντας την άποψη ότι το επόμενο διάστημα θα βγουν και άλλοι αγρότες τόσο στο μπλόκο της Καρδίτσας, όσο και σε άλλα μπλόκα της χώρας για να διεκδικήσουν μαζικά λύσεις στα προβλήματά τους.

«Αυτό που έρχεται είναι λαίλαπα για τον αγροτικό κόσμου αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό που δεν μπορούν να πάρουν φθηνά προϊόντα. Κάποιοι αισχροκερδούν στις πλάτες μας και η κυβέρνηση δυστυχώς είναι μ’ αυτούς» επισήμανε ο κ. Τζέλλας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γραμματέα της ΕΟΑΣΚ κ. Ιωαν. Τσιούτρα ο οποίος ευχαρίστησε τους εκατοντάδες αγρότες του νομού, τους συναδέλφους τους από τα Τρίκαλα που ενίσχυσαν  το μπλόκο με τρακτέρ, αλλά και τη Λάρισα και την Μαγνησία που με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα ήρθαν στην Καρδίτσα, καθώς και τους φορείς που συμπαραστάθηκαν στην κινητοποίηση κατανοώντας ότι από την μοίρα των αγροτών εξαρτάται και η μοίρα των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών της Καρδίτσας εξέφρασε και εκπρόσωπος των μπλόκων της  Ημαθίας, ενώ ακολούθως οι αγρότες ανέβηκαν πεζοί και με συνθήματα στον Ε65 όπου πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του μπλόκου.

Δείτε βίντεο από την εντυπωσιακή συγκέντρωση των αγροτών στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα: