Σταϊκούρας: «Οι προσπάθειες, έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 08:00 Σταϊκούρας: «Οι προσπάθειες, έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα»

Πέντε οι προσφορές για το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας…

Πέντε (5) φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπεβλήθησαν στο διαγωνισμό για το έργο ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Λαμία σύμφωνα με την προκήρυξη του περασμένου Νοεμβρίου.

Όπως ενημερώνει ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας που παρακολουθεί προσωπικά τη εξέλιξη του έργου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την αρμόδια επιτροπή (Α΄ φάση Διαγωνισμού).

Το έργο «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, Ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ» εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2022 στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης 2021-2025, με συνολικό προϋπολογισμό 48.320.872,00 ευρώ.

Η ένταξη αποτελεί συνέχεια ψήφισης σχετικής νομοθετικής διάταξης του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία προβλέπεται η τροποποίηση της χρήσης γης και ο καθορισμός όρων δόμησης στην έκταση που προβλέπεται να κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας.

Ειδικότερα, το έργο, περιλαμβάνει την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας σε έκταση 15.000m² εντός του πρώην στρατοπέδου «Τσαλτάκη», όπου θα στεγάζονται το Εφετείο, η Εισαγγελία Εφετών, το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Πταισματοδικείο, το Ειρηνοδικείο και το Γραφείο Κοινωνικής Αρωγής.

Έχει, μάλιστα, εξασφαλιστεί η δυνατότητα δόμησης επιπλέον 4.500 τ.μ. για ενδεχόμενες μελλοντικές ανάγκες.

Τα κτίρια που θα κατασκευαστούν θα είναι βιοκλιματικά, ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες περιβαλλοντικές ανάγκες.

«Οι προσπάθειες για να προχωρήσει το έργο, έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας που υπόσχεται ότι «με την ίδια στοχοπροσήλωση, συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών στην Π.Ε. Φθιώτιδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση