Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Επιθέσεις με πέτρες σε διερχόμενα οχήματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 08:25 Λαμία: Επιθέσεις με πέτρες σε διερχόμενα οχήματα

Επενέβη η αστυνομία και εξαφανίστηκαν οι δράστες…

Κίνδυνος - θάνατος έχει καταντήσει η διέλευση από τον καταυλισμό των Ρομά στην Καμηλόβρυση στην παλαιά εθνικό οδό Λαμίας - Λάρισας.

Νεαροί Ρομά, βάζουν στόχο τα διερχόμενα οχήματα τα οποία και πετροβολούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά που ευτυχώς έχουν καταλήξει μόνο σε υλικές ζημιές.

Το απόγευμα της Τετάρτης (1/2) λίγο πριν τις 17:30’ επαγγελματίας διερχόμενος με το φορτηγάκι του από το σημείο, δέχτηκε «τα πυρά» των Ρομά.

Ειδοποίησε την Αστυνομία και την ώρα που ο ίδιος περιέγραφε την κατάσταση, υπήρξε και νέα επίθεση σε διερχόμενα οχήματα! Με το πρώτο πέρασμα του περιπολικού από το σημείο, οι δράστες εξαφανίστηκαν στον καταυλισμό.

Τα παιδιά μέχρι 15 ετών στο συγκεκριμένο καταυλισμό πλησίαζαν τα 100 από 48 οικογένειες σύμφωνα με απογραφή που κατάφερε να πραγματοποιήσει ο Δήμος Λαμιέων το καλοκαίρι του 2021. Ο αριθμός όμως των οικογενειών και αντίστοιχα των παιδιών, φέρεται να έχει αυξηθεί με την μετεγκατάσταση κάποιων από την Ανθήλη, αλλά και από νέα μέλη που αφίχθησαν ή γεννήθηκαν εκεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο.