Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αναβολή στην εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων του Κόμματος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 11:29 Λαμία: Αναβολή στην εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων του Κόμματος

Συμβολικό κλείσιμο του δρόμου μπροστά από τα δικαστήρια…

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 η συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας, των ασφαλιστικών μέτρων των 50 πλημμυροπαθών κατοίκων της Κοινότητας Κόμματος του Δήμου Λαμιέων.

Μέχρι τότε διατηρείται η προσωρινή διαταγή για τη ρύθμιση της κατάστασης και την εκτέλεση τεχνικών εργασιών, όπως πρόσθετα εγκάρσια τεχνικά έργα, κατασκευή αντιπλημμυρικής τάφρου, οριοθετήσεις και διευθετήσεις της τάφρου Λαμίας και της νέας κοίτης του Σπερχειού με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των κατοίκων του Κόμματος.

Οι κάτοικοι διά μέσου των συνηγόρων τους Κωνσταντίνας Αρβανίτη και Κωνσταντίνου Παπαδάκη, ζήτησαν η συνεδρίαση να γίνει ανοιχτή σε αίθουσα του Δικαστηρίου και όχι στο Γραφείο του Προέδρου των Πρωτοδικών, τονίζοντας τη σημασία μας ανοιχτής στο ακροατήριο δίκης.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας και εκπρόσωπος του Δήμου Λαμιέων Αθανάσιος Μακρυγιάννης, της Περιφέρειας Μάριος Παπαθανασίου, αλλά και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου και οι Νομικοί Σύμβουλοι της εταιρίας Γ. Βούλγαρη και Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, σημείωσαν ότι τα ασφαλιστικά μέτρα όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας μπορούν να εκδικαστούν στο Γραφείο του Προέδρου και το άφησαν στην κρίση του τελευταίου.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη διαδικασία ήταν ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, καθώς και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Με την ανακοίνωση της απόφασης για αναβολή, οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Κόμματος Λαμίας αλλά και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους διέκοψαν συμβολικά για λίγα λεπτά την κυκλοφορία στην οδό Καποδιστρίου μπροστά στα δικαστήρια.