Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λαμία με ένα μέτρο χιόνι το... 1987 - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 08:10 Η Λαμία με ένα μέτρο χιόνι το... 1987 - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Το χιόνι στο κέντρο της πόλης είχε φτάσει σχεδόν το ένα μέτρο.

Η φωτογραφία με το "Πέτρινο" Γυμνάσιο χιονισμένο είναι από το μακρινό 1987 και την ανέβασε στο διαδίκτυο ο Όμιλος Λαμιωτών.

Επίσης η "Παλιά Λαμία" ανέβασε ένα νοσταλγικό βίντεο από τη χιονισμένη Λαμία τον Μάρτιο του 1987. Το βίντεο είναι από το αρχείο του Δημήτρη Τριανταφύλλου.

Δείτε τι γράφει για το χιόνι του 1987 στη Λαμία:

«Οι Λαμιώτες ξυπνούν και αντικρίζουν 80 εκατοστά χιόνι μέσα στην πόλη. Η πόλη γίνεται αγνώριστη ντυμένη στα λευκά. Οι Λαμιώτες, άλλοι ξαφνιάζονται από την ποσότητα του χιονιού και άλλοι το απολαμβάνουν. Ο φακός του Βασίλη Τριανταφύλλου αποτυπώνει σπάνιες λήψεις από την Πλατεία Ελευθερίας, τις οδούς Ρήγα Φεραίου και Διάκου και την Πλατεία Πάρκου. Στις λήψεις αυτές αποτυπώνει την πόλη γεμάτη χιόνι. Οι Λαμιώτες κινούνται με δυσκολία στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Το κτήριο της Νομαρχίας και η Μητρόπολη διακρίνονται με δυσκολία από τα απέναντι κτήρια λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Στη συμβολή της οδού Διάκου με την Πλατεία Ελευθερίας έχει σταθμεύσει ένα γκρέιντερ. Οι περαστικοί κινούνται μέσα σε μία σφοδρή χιονοθύελλα που αποτυπώνεται στο φακό και εντυπωσιάζει. Στην Πλατεία Πάρκου ο Εύζωνας έχει ''τυλιχτεί'' στο χιόνι και τα αστικά λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα. Δύο τολμηροί Λαμιώτες όμως απολαμβάνουν το χιόνι και κινούνται με χάρη φορώντας πέδιλα του σκι, σε μία σκηνή που θυμίζει αλπικό τοπίο. Το χιόνι του Μαρτίου του 1987 κάποιοι φίλοι το ζήσατε, άλλοι το έχουμε δει μόνο σε φωτογραφίες. Ο φίλος της σελίδας μας, Δημήτρης Τριανταφύλλου, χαρίζει μέσα από την Παλιά Λαμία ένα πανέμορφο βίντεο 2'30'' από το αρχείο του. Κάποιοι θα γυρίσετε αρκετά χρόνια πίσω και άλλοι θα δούμε τι σημαίνει επιτέλους η φράση που ακούμε από τους γονείς μας «Έριξε ένα χιόνι το '87!».

Αξίζει να δείτε το βίντεο: