Φθιώτιδα: Μειώθηκε κι άλλος ο αριθμός των rapid tests

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 16:52 Φθιώτιδα: Μειώθηκε κι άλλος ο αριθμός των rapid tests

Τι συμβαίνει με τα θετικά στην covid-19…

Ολοένα και λιγότερα είναι τα rapid tests που πραγματοποιούν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στο γενικό πληθυσμό στη Φθιώτιδα.

Το ενδιαφέρον ή καλύτερα η ανησυχία του κόσμου έχει μειωθεί σημαντικά κι αυτό αποτυπώνεται στον αριθμό των τεστ που γίνονται κάθε εβδομάδα σε όλους τους Δήμους, χωρίς να έχουν μειωθεί οι δράσεις ή οι ώρες δειγματοληψιών.

Ενδεικτικά την εβδομάδα από 30 Ιανουαρίου μέχρι 3 Φεβρουαρίου, έδωσαν δείγμα μόνο 764 άτομα (από 892 την προηγούμενη εβδομάδα) σε 15 δράσεις σε πέντε δήμους.

Τα θετικά ήταν 114 (από 154) που μεταφράζεται σε ποσοστό θετικότητας 14,92% (από 17,26%).

Σε αυτά βέβαια περιλαμβάνονται και άτομα που προσήλθαν για επανεξέταση και ξαναβρέθηκαν θετικά. Είναι όμως ένας ενδεικτικός αριθμός για το πόσα άτομα νοσούν συγχρόνως στην περιοχή. Αναλυτικά ανά Δήμο:

Δήμος Λαμιέων:

688 τεστ - 113 θετικά (65 άνδρες και 48 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη)

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας:

Αμφίκλεια 11 τεστ - 0

Κάτω Τιθορέα 14 τεστ - 0

Δήμος Δομοκού:

Δομοκός 19 τεστ - 0

Δήμος Καμένων Βούρλων:

Καμένα Βούρλα 13 τεστ - 0

Δήμος Στυλίδας:

Στυλίδα 19 τεστ - 1 θετικό (αφορά σε 1 άνδρα ηλικίας 74 ετών)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση