Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ανήλικοι μαθητές άρπαξαν τσάντες από ηλικιωμένη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 07:15 Λαμία: Ανήλικοι μαθητές άρπαξαν τσάντες από ηλικιωμένη

Της επιτέθηκαν, την έριξαν κάτω και της άρπαξαν δύο τσάντες, τις οποίες πέταξαν όταν τους κυνήγησε περαστικός - Οι ανήλικοι ληστές συνελήφθησαν μετά από λίγες ώρες.

Η επίθεση έγινε το απόγευμα της Τρίτης (7/3), στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στη Λαμία, όταν η 82χρονη δέχτηκε ξαφνικά την επίθεση των ανήλικων. Η ηλικιωμένη προσπάθησε να αντισταθεί και οι νεαροί την έριξαν κάτω, αρπάζοντας δύο τσάντες που είχε η γυναίκα και άρχισαν να τρέχουν.

Η 82χρονη άρχισε να καλεί σε βοήθεια και για καλή της τύχη εκείνη την ώρα την άκουσε ένας συμπολίτης μας που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του. Μάλιστα ήταν αυτός που κυνήγησε τους δράστες και εκείνοι αναγκάστηκαν να πετάξουν τις τσάντες που μόλις είχαν αρπάξει.

Η ηλικιωμένη μετά την επίθεση διακομίστηκε τραυματισμένη στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν το πρωί της Τετάρτης να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τους επίδοξους ληστές, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport είναι μαθητές ηλικίας 16 ετών.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λαμίας στα πλαίσια του αυτοφώρου με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, αυτή της ληστείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με τους παρακάτω περιοριστικούς όρους.

1. Να δίνουν το "παρών" το πρώτο 5ημερο κάθε μήνα στο ΑΤ Λαμίας.

2. Να βρίσκονται υπό τη συνεχή εποπτεία των γονέων

3. Να έρθουν σε επαφή με την παθούσα και να ζητήσουν συγγνώμη για ότι της έκαναν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο μαθητών Δημήτρης Κρούπης και Γιάννης Πατσούρας δήλωσαν στο LamiaReport:

«Οι ανήλικοι ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή εξέφρασαν την ειλικρινή μετάνοια τους για την απερίσκεπτη και ασυνείδητη πράξη τους. Ζήτησαν συγγνώμη από το θύμα και τις οικογένειές τους. Τονίζουμε ότι οι δύο ανήλικοι παρουσιάστηκαν αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Η ποινική διαδικασία σε βάρος ανηλίκων έχει διαφορετικό χαρακτήρα από αυτή που αφορά στους ενήλικες, με το σκεπτικό ότι οι ανήλικοι θα πρέπει να τυγχάνουν όχι τιμωριτικής ποινής, αλλά σωφρονιστικής».