Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τοποθέτηση της Ελένης Μακρή - Θεοδώρου στο 1ο Thermopylae Forum

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 08:04 Η τοποθέτηση της Ελένης Μακρή - Θεοδώρου στο 1ο Thermopylae Forum

Η βουλευτής Φθιώτιδας Ελένη Μακρή-Θεοδώρου συμμετείχε στο 1ο Thermopylae Forum στο πάνελ με τίτλο «Οι Επενδύσεις σε Υποδομές και Ενέργεια ως Πυλώνες Περιφερειακής Ανάπτυξης»

Η κα. Μακρή-Θεοδώρου στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε σε πέντε πυλώνες για την Περιφερειακή ανάπτυξη (Τουρισμός και Πολιτισμός, Υποδομές, Ενέργεια, Ψηφιακή αναβάθμιση, Έρευνα και Τεχνολογία) τονίζοντας τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τη Φθιώτιδα.

Για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η κα Μακρή-Θεοδώρου έθεσε το ερώτημα αν προχωράμε στους ίδιους άξονες-κατευθύνσεις ή αν πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικοί τρόποι προσέλκυσης τουριστών και επισκεπτών με αξιοποίηση του Σπερχειού Ποταμού, του Εθνικού Δρυμού της Οίτης και αντιγραφή επιτυχημένων πρακτικών όπως το Πάρκο της Παύλιανης και σε άλλα χωριά της Φθιώτιδας.

«Ίσως εξετάζοντας μία άλλη στρατηγική μπορέσουμε να προσελκύσουμε τη νέα γενιά που ενδιαφέρεται για περιηγητικά μονοπάτια, αθλητικές δραστηριότητες και γενικά επαφή με τη φύση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το video:

Στην τοποθέτησή της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη σύνδεσης των Πανεπιστημίων και της ακαδημαϊκής έρευνας με την αγορά ώστε να μην φεύγουν επιστήμονες στο εξωτερικό αναζητώντας μεγαλύτερους μισθούς.

Η κα Μακρή-Θεοδώρου έκλεισε λέγοντας ότι «Η Φθιώτιδα μπορεί να αποτελέσει κόμβο μεταφορών και logistics, μπορεί και πρέπει να κινηθεί στους άξονες ανάπτυξης του τουρισμού και την ανάδειξης της πολιτιστικής της κληρονομιάς».

Δείτε το video: