Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέμπη: Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες - Καταθέτουν για τη μοιραία νύχτα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 09:37 Τέμπη: Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες - Καταθέτουν για τη μοιραία νύχτα (φωτο intime)

Το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή αναμένεται να περάσουν σήμερα τόσο ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, όσο και οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας που ήταν στην απογευματινή βάρδια τη μοιραία νύχτα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι δύο σταθμάρχες αναμένεται να βρεθούν πρώτοι ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υποστηρίξουν πως από τη στιγμή που το δυστύχημα έγινε εκτός του ωραρίου τους, δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Ο επιθεωρητής, στον οποίο ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη για τα Τέμπη, είναι ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος βαρδιών. Έχει ήδη τεθεί σε αργία μετά το δυστύχημα, όπως και ο ήδη προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας Βασίλης Σαμαράς. Είναι, επίσης, ο άνθρωπος ο οποίος μετά το δυστύχημα πήγε στο Νοσοκομείο Βόλου και έλαβε έναν μήνα αναρρωτική άδεια. Την άδεια τη ζήτησε από τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής, ο οποίος δεν τον υπέβαλε σε εξετάσεις αλλά τον παρέπεμψε σε επιμελητή γιατρό, ο οποίος και του υπέγραψε την άδεια. Και οι δύο γιατροί έχουν τεθεί σε αναστολή, ενώ έχουν παραπεμφθεί και στο πειθαρχικό.

Η πλευρά του επιθεωρητή, αναμένεται να ρίξει το «μπαλάκι» των ευθυνών στους δύο σταθμάρχες για το γεγονός ότι δεν τον ενημέρωσαν ότι έφυγαν από τη βάρδια την οποία εκείνος είχε ορίσει ως τις 23:00.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και στους δύο απογευματινούς σταθμάρχες στον σταθμό της Λάρισας, οι οποίοι, αν και σχολούσαν στις 11, έφυγαν νωρίτερα.

«Ήμουν μόνος από τις 22:25»

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του ο ήδη προφυλακισμένος 59χρονος σταθμάρχης είχε πει πως από τις 22:25 ήταν μόνος. Για τις ώρες που αναχώρησαν οι απογευματινοί σταθμάρχες είχε μιλήσει στην κατάθεσή του και ο επιθεωρητής, λέγοντας ότι ο επικεφαλής απογευματινός σταθμάρχης είχε αποχωρήσει, όπως του είχε πει ο 59χρονος Β.Σ, όταν τον ρώτησε, στις 21:45 με 21:50.

Πηγή: iefimerida.gr