Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 14:37 «Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας»

Το μήνυμα του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη…

«Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day),καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 20 Μαρτίου έκαστου έτους ως ημέρα γιορτής της πρόληψης για την προστασία της στοματικής υγείας.

Η θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας αποτελεί την αφορμή για την ανάπτυξη δράσεων στοματικής υγείας και την προώθηση θετικών στάσεων και υγιών συμπεριφορών υγείας. Παγκοσμίως σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν στοματικές ασθένειες όπως τερηδόνα, περιοδοντικές παθήσεις, απώλειες δοντιών, καρκίνοι του στόματος, με την οδοντική τερηδόνα να αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα πάθηση υγείας.

Οι στοματικές ασθένειες οφείλονται σε τροποποιήσιμους παράγοντες και σε μεγάλο βαθμό  μπορούν να προληφθούν ακολουθώντας υγιεινή διατροφή, αποφυγή χρήσης καπνού  και αλκοόλ, καθημερινό βούρτσισμα  και  τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο. 

Η 5η Υγειονομική Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στέκεται αρωγός σε παρεμβάσεις των δομών υγείας της ΠΦΥ για την ανάδειξη της αξίας της πρόληψης και προστασίας της  στοματικής υγείας του πληθυσμού. Με  αφορμή τον σημερινό εορτασμό, διοργανώνει δράση ενημέρωσης από επαγγελματίες υγείας των δομών υγείας της Λάρισας στην Κεντρική πλατεία και επικεντρώνεται στο μήνυμα πως μπορούμε όλοι να είμαστε περήφανοι για το στόμα μας, για μια ζωή με χαμόγελα!»