Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο μαμούθ 120.000 ευρώ σε 75χρονη, που πέταξε σε κάδο απορριμάτων τέσσερα γατάκια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 09:21 Πρόστιμο μαμούθ 120.000 ευρώ σε 75χρονη, που πέταξε σε κάδο απορριμάτων τέσσερα γατάκια

Πρόστιμο ύψους 120.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 75χρονη γυναίκα από το Βόλο, που φέρεται να πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι της, τέσσερα νεογέννητα γατάκια, τα οποία είχε βάλει μέσα σε μια νάιλον σακούλα.

Όπως ανέφερε το Magnesianews.gr, η γυναίκα από τον Βόλο που φέρεται να πέταξε τα γατάκια στα σκουπίδια κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση ζώων με τη μορφή του βασανισμού.

Με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως υπηρεσίας η 75χρονη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ της επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για την απίστευτη πράξη της με τα νεογέννητα γατάκια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα από το Βόλο αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και δεν ήταν αυτή που πέταξε τα γατάκια στον κάδο. Ωστόσο ένας γείτονας που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, ανέφερε ότι η 75χρονη πέταξε την σακούλα με τα γατάκια στον κάδο σκουπιδιών.

Εκτός από την ποινική διαδικασία, στην 75χρονη επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κάθε ζώο), όπως προβλέπει ο νόμος.

Το περιστατικό γνωστοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (20.3.2023). Το πρωί της επόμενης μέρας, της Τρίτης ενημερώθηκε η Αστυνομία και η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί μετέφεραν στο ΑΤ Βόλου τα γατάκια, μέχρι να τα παραλάβει εθελοντής της φιλοζωικής.