Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Πυρκαγιά δίπλα στα σπίτια - Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 14:42 Φθιώτιδα: Πυρκαγιά δίπλα στα σπίτια - Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)

Για την πυρκαγιά, που ξεκίνησε από καλαμιές ειδοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας…

Πριν καλά καλά μπούμε στις μεγάλες ζέστες και δυστυχώς ολοένα αυξάνονται τα συμβάντα με πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις ακόμη και δίπλα στη θάλασσα, όπως το μεσημέρι της Κυριακής (26/3) στο Καινούριο του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:35’ μέσα σε καλαμιές μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα τελευταία σπίτια, όμως γρήγορα πήρε διαστάσεις και έφτασε δίπλα στη μάντρα του πρώτου σπιτιού!

Στο σημείο βρισκόταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας ο οποίος ήταν αυτός που ειδοποίησε άμεσα το Κέντρο της Πυροσβεστικής. Όμως το πρώτο πυροσβεστικό όχημα δεν μπόρεσε να πλησιάσει στο σημείο και χρειάστηκε και δεύτερο όχημα με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να προλάβει να κάψει χαμηλά ξερά χόρτα και να φτάσει να απειλήσει σπίτια χωρίς ευτυχώς να γίνει τελικά κάποια ζημιά.

Γεγονός είναι πάντως ότι η παρατεταμένη ανομβρία στο μεγαλύτερο κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας, αποτελεί απειλή για το ερχόμενο καλοκαίρι. Απόδειξη αποτέλεσαν και οι πυρκαγιές στη δυτική Φθιώτιδα το προηγούμενο διάστημα όπου βλέπαμε να καίγονται εκτάσεις ενώ δίπλα ακόμη το έδαφος ήταν στρωμένο με χιόνι!

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά στο Καινούριο: