Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Στυλίδας: Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 08:20 Δήμος Στυλίδας: Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού

Η Αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας.

Ομόφωνα ψηφίστηκε, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Στυλίδας, η 1η Αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος, ενώ με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε η 1η Αναμόρφωση (υποχρεωτική) του Προϋπολογισμού (καταψήφισε μόνο ο Συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης).

Στις ανωτέρω αποφάσεις, συμπεριλαμβάνονται η προσθήκη μιας νέας χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, με τίτλο: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Στυλίδας», καθώς και η Μελέτη Ύδρευσης της Κοινότητας Πελασγίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πολλοστή φορά, η μείζονα αντιπολίτευση ψήφισε θετικά τόσο την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος, όσο και την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, “επιβραβεύοντας” την οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης προσπάθησε να δικαιολογήσει τη θετική του ψήφο, "παραδεχόμενος" ουσιαστικά την ύπαρξη αναπτυξιακών έργων και χρηματοδοτήσεων στο Δήμο Στυλίδας.

Στον αντίλογο, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου ευχαρίστησε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για τη θετική του ψήφο.

Η μοναδική παρατήρησή του, σχετικά με τον Προϋπολογισμό, για διευκρίνιση (ερώτηση) καθαρά υπηρεσιακού χαρακτήρα, έλαβε άμεση απάντηση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τέλος, στην επικριτική τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με τη “μικρή” κατά τη γνώμη του απορροφητικότητα των χρηματοδοτήσεων των έργων, η Δήμαρχος Στυλίδας απάντησε: «η απορρόφηση των χρηματοδοτήσεων γίνεται σταδιακά ανάλογα με την εξέλιξη των έργων, οπότε τα έργα  αποπληρώνονται αφού ολοκληρωθούν, άρα τότε θα φανεί και η απορρόφηση. Το συμπέρασμα όμως από την παρατήρησή σας είναι ότι εδώ και τρεισήμισι χρόνια δεν έχετε αντιληφθεί πως λειτουργεί ο Δήμος».