Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Φθιώτιδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 10:50 Στη Φθιώτιδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10:00’ στον Άγιο Κωνσταντίνο και επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης στο Λιμάνι…

Το Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φθιώτιδα.

Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστικά προεκλογική περιοδεία του Πρωθυπουργού, στην οποία πιθανότατα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία των εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στον Άγιο Κωνσταντίνο λίγα λεπτά μετά τις 10:00’ το πρωί σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπου τον ανέμεναν στελέχη της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, καθώς και οι Βουλευτές Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς και Έλενα Μακρή - Θεοδώρου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας και ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης.

Εκεί βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης του Λιμένα, ένα έργο προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον Περιφερειάρχςη Φάνη Σπανό και την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αθανασία Ζωβοΐλη.

Δείτε το βίντεο:

Οι παρεμβάσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο, που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβίωση της επιβατικής και εμπορικής κίνησης. Οι θέσεις ελλιμενισμού θα αυξηθούν σε έξι, από δύο που είναι σήμερα, ενώ ο χερσαίος χώρος του λιμανιού θα επεκταθεί κατά 3.745 τετραγωνικά μέτρα και θα διαθέτει ποιοτικές, σύγχρονες υποδομές για την υποδοχή ταξιδιωτών. Το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τμ.

Οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις θα μπορούν να υποδεχτούν επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία μήκους έως 100 μέτρων και υδροπτέρυγα, βελτιώνοντας τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Στερεάς Ελλάδας με τα νησιά των Σποράδων. Παράλληλα, ο Άγιος Κωνσταντίνος θα αποκτήσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μικρών και μεσαίων κρουαζιερόπλοιων, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην οικονομία της περιοχής και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε κοντινές περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως οι Δελφοί.

Χάρη στα νέα λιμενικά έργα θα αυξηθεί, επίσης, η προστασία και θα βελτιωθούν οι παροχές του  γειτονικού αλιευτικού καταφυγίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική κοινότητα.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την έλευση του Πρωθυπουργού, με Αστυνομικούς αλλά και Βατραχανθρώπους του Λιμενικού.

Δείτε φωτογραφίες:

Όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λαμία ΕΔΩ.