Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 16:27 Σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Μαζί του ο Υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεζυρόπουλος και η ΓΓ του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου...

Στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεζυρόπουλο και την Αλεξάνδρα Σδούκου Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Φθιώτιδας.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση κινήθηκαν γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματικότητα, η αναπτυξιακή πορεία του Νομού, τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης των ΜΜΕ μέσω ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακού Νόμου καθώς και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την τοπική οικονομία.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθανάσιος Κυρίτσης κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και στους τρόπους ελέγχου των τιμών, στην αδυναμία πρόσβασης των ΜΜΕ σε τραπεζικό δανεισμό, στα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, στην ανάγκη πρόσληψης εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού στα Επιμελητήρια – κυρίως στα Περιφερειακά – για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των σκοπών τους καθώς και σε ευρύτερου αναπτυξιακού χαρακτήρα δράσεις για την  Π.Ε. Φθιώτιδας.