Εκτύπωση αυτής της σελίδας

4ο Δημ. Σχολείο Λαμίας: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στο πλαίσιο του Erasmus

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 16:51 4ο Δημ. Σχολείο Λαμίας: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ στο πλαίσιο του Erasmus

Το 4ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης φιλοξένησαν για μία εβδομάδα, 24 εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής καθώς και Πανεπιστημιακούς από σχολεία και Πανεπιστήμια της Ολλανδίας, Γερμανίας, Ισλανδίας, Ιταλίας, Τουρκίας, Πορτογαλίας και Λιθουανίας. 

Η φιλοξενία των εκπαιδευτικών και των προσκεκλημένων ειδικών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων «ACTIVE STUDENTS” και «Διαπίστευση Erasmus».

Οι προσκεκλημένοι, επισκέφτηκαν το 4ο Δημοτικό, το Ειδικό  Σχολείο και το 7ο Γυμνάσιο Λαμίας. Πήραν μέρος σε δράσεις με τον Εθνικό Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης και το Αστεροσχολείο Υπάτης. Παρακολούθησαν παράσταση των μαθητών του Σχολείου στο Πολιτιστικό Κέντρο και παρουσίασαν τις καινοτομίες των χωρών τους σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης του περιβάλλοντος κι αλλαγών στο Πρόγραμμα σπουδών των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων.  Επισκέφτηκαν την Ακρόπολη, τα Μετέωρα  και την Παύλιανη.

Σε  συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας –Υπάτης υλοποιήθηκε σεμινάριο για την Βιωσιμότητα στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Σαμαράς». Παρουσιάστηκαν η Ολιστική και Διαθεματική  Ένταξη της διδασκαλίας της Βιωσιμότητας στο πρόγραμμα σπουδών, το πρόγραμμα SCIENTIX, η παιχνιδοποίηση ως μέσου προαγωγής της βιωσιμότητας, η μάθηση στη Φύση και τα οφέλη των προγραμμάτων  Erasmus για τα σχολεία και τους φορείς.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο καθηγητής παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Cerrah Paca της Κωνσταντινούπολης Dr Murat Aydogmus , ευχαρίστησε τον Ελληνικό λαό και την ΕΜΑΚ για τη βοήθεια στο σεισμό του Gaziantep, διαβάζοντας γράμματα μαθητών από την Ελλάδα και Τουρκία.

Όλες οι ομιλίες, εργαστήρια και δράσεις ήταν ανοιχτά για το κοινό. Για το Σεμινάριο, στάλθηκε πρόσκληση σε όλες τις σχολικές  μονάδες του Νομού.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους:

- Διευθυντές του Ειδικού Σχολείου Λαμίας και του 7ου Γυμνασίου Λαμίας  (κ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου και κ. Βασιλική Ηλιοπούλου ) καθώς και το προσωπικό των σχολείων για την φιλοξενία,

-τους ομιλητές κ. Καραγεωργοπούλου Αγγελική, κ. Δήμου Ιωάννη και Μαμμή Ζωή.