Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ο απορριμματοφορέας»: Ένα rock τραγούδι για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα της χώρας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 13:58 «Ο απορριμματοφορέας»: Ένα rock τραγούδι για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα της χώρας

Από τον εργάτη στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου, Νίκο Σίμο…

«Ο απορριμματοφορέας είναι ένα τραγούδι - φόρος τιμής σε όλους τους συναδέλφους μου   εργαζόμενους στις καθαριότητες της χώρας, οδηγούς και εργάτες», αναφέρει ο Νίκος Σίμος οδηγός απορριμματοφόρων στο δήμο Βόλου, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ανέβασε στο λογαριασμό του στο youtube ένα τραγούδι για όσους βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη δουλειά, παντός καιρού.

Οι στίχοι, η μουσική και τα φωνητικά είναι δικά του, όπως και η γενικότερη παραγωγή.

«Ο "Απορριμματοφορέας" είναι ένα τραγούδι "εργατικό", μια έμπνευση μου κάποιο χάραμα στους δρόμους εν μέσω δρομολογίου και εξιστορεί σε rock ύφος και στίχο απλό, την καθημερινότητα ημών των ταπεινών που επιμελούμαστε την καθαριότητα των πόλεων καθημερινά. Θίγει όμως στοχευμένα, ζητήματα όπως η ανωνυμία , η ανάγκη για επιβίωση, οι δυσκολίες της δουλειάς, ακόμα και ο πιθανός κοινωνικός "ρατσισμός" που υπάρχει απέναντι σε αυτές τις εργασιακές ομάδες», αναφέρει ο δημιουργός του τραγουδιού.

Ο Νίκος Σίμος έχει εργαστεί στον ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας/ΣΜΑ Αλμυρού, ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμο Κατερίνης, καταλήγοντας πίσω στο Δήμο Βόλου. Όλο το προσωπικό των παραπάνω υπηρεσιών, αποτέλεσε την έμπνευσή του, όπως λέει και τους το αφιερώνει όπως και «σε όλους τους συναδέλφους που  έχουν περάσει από αυτά τα πόστα κατά καιρούς και σε όλα τα πληρώματα στην χώρα που κάθε μέρα την "παλεύουν".

Τέλος το αφιερώνει στη μνήμη του συναδέλφου του οδηγού Νίκου Πανταζόπουλου που «έφυγε» την περίοδο της πανδημίας.