Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιωματική εκπαίδευση για την Οδηγική Ασφάλεια πραγματοποίησε το 17ο Δημοτικό Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 12:33 Βιωματική εκπαίδευση για την Οδηγική Ασφάλεια πραγματοποίησε το 17ο Δημοτικό Λαμίας

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, μαζί με τις δασκάλες τους κα Τσαπρούνη Ευμορφία και κα Κανταρέλου Κούλα, μετέβησαν στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας για την υλοποίηση της δράσης «Βιωματικής εκπαίδευση μαθητών για την Οδηγική Ασφάλεια».

Διοργανωτής της δράσης ήταν η ομάδα ‘’Safe On Road’’ με τον υπεύθυνό της, κο Νικολακόπουλο Κώστα.

Το πρόγραμμα SAFE ON ROAD, ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για μαθητές της ΣΤ΄ δημοτικού, είναι μια πρωτοβουλία του ΔΣ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με την ευγενική χορηγία του Δήμου Λαμιέων και των εταιριών Ασφάλειες ΜΙΝΕTΑ, ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ και ΚARELLIS GROUP.

Το πρώτο μέρος της δράσης ήταν θεωρητικό με τον κο Νικολακόπουλο να τους μιλά για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν οδηγούμε δηλαδή για την ασφαλή οδήγηση και για τη σωστή  οδηγική συμπεριφορά. Ακολούθησε διάλογος όπου οι μαθητές εξέφρασαν όλες τις απορίες τους οι οποίες αναλύθηκαν και απαντήθηκαν διεξοδικά από τον υπεύθυνο. Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε πρακτική εξάσκηση οδήγησης από τους μαθητές. Τα παιδιά οδηγούσαν μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε διαμορφούμενη πίστα, υπό την επίβλεψη του κου Νικολακόπουλο και των βοηθών του (ειδικών εκπαιδευτών). Οι μαθητές οδηγώντας τα ηλεκτρικά οχήματα μάθαιναν τα σήματα κυκλοφορίας στην πίστα Safe on Road.