Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ένα ακόμη βήμα για το εμβληματικό έργο στην ΠΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 09:06 Λαμία: Ένα ακόμη βήμα για το εμβληματικό έργο στην ΠΕΛ

Έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της διαδικασίας και του σχεδίου της σύμβασης του έργου «Αξιοποίηση της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας»

Εκδόθηκε σήμερα 31/03/2023, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο της χώρας, η έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας και του σχεδίου της σύμβασης  του έργου «Αξιοποίηση της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης», προϋπολογιζόμενης δαπάνης με ΦΠΑ ποσού 47.881.919 ευρώ, «ανοίγοντας» το δρόμο για την έναρξη εργασιών κατασκευής του.

Πιο συγκεκριμένα με την υπ.αριθ.184/2023  Πράξη του Ε' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου η διακήρυξη του έργου και η όλη διαγωνιστική διαδικασία κρίθηκαν νόμιμες ενώ περαιτέρω κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν νομικές ή άλλες  πλημμέλειες κατά τη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου  και, κατά συνέπεια, δεν συντρέχει κανείς λόγος που να κωλύει την υπογραφή του υποβληθέντος σχεδίου σύμβασης, μεταξύ του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α.Ε. «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.» και της «ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - P. & C. DEVELOPMENT S.A.≫, για την εκτέλεση του έργου «Αξιοποίηση της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας».

Ορίζει δε η ίδια πράξη ότι μπορούμε  να προβούμε  άμεσα στην υπογραφή του σχεδίου σύμβασης.

Τις  επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου, με σαφή προσδιορισμό των οροσήμων και του χρονοδιαγράμματος εξέλιξης των επιμέρους κατασκευών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί μέρα με τη μέρα πλησιάζουμε πιο κοντά στην επίτευξη του οράματος της πόλης, για μια νέα εποχή στο χώρο της ΠΕΛ, όπως όλοι μαζί συναποφασίσαμε.

Σήμερα, με την εγκριτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατακτούμε άλλο ένα χρονικό ορόσημο και μπαίνουμε στο τελικό στάδιο κατασκευής του έργου κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην πορεία ολοκλήρωσής του.

Ένα έργο που αποτελεί προπομπό της αναπτυξιακής επιτάχυνσης της Λαμίας, έργο πυλώνας για την τοπική κοινωνία, που προσδοκούμε να αποφέρει οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα.

Όπως είχα δηλώσει από την αρχή αυτής της προσπάθειας, το σχέδιό μας διαθέτει υψηλή τεχνική επάρκεια και ωριμότητα που μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα τα έργα και τις επενδύσεις.

Η Λαμία ξέρει και μπορεί να αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες προς όφελος των πολιτών της, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα την προσπάθεια μας  για την  πρόοδο, την ευημερία και την ανάπτυξη της πόλης μας. Για τη δημιουργία μιας σύγχρονης  πόλης με αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και προοπτική ….».