Φθιώτιδα: Ασθενοφόρα χωρίς καύσιμα - Κινδυνεύουν ζωές και αδιαφορούν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 08:07 Φθιώτιδα: Ασθενοφόρα χωρίς καύσιμα - Κινδυνεύουν ζωές και αδιαφορούν

Τα ασθενοφόρα είναι παροπλισμένα, οι οδηγοί κάθονται και οι ασθενείς κινδυνεύουν να πεθάνουν....

Ο λόγος για τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας του νομού οι Δ/ντες των οποίων έχουν γίνει επαίτες για να εξοικονομήσουν πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα για τα ασθενοφόρα.

Αυτό συμβαίνει διότι τα Κέντρα Υγείας από τον περασμένο Ιανουάριο έχουν περάσει απ΄ ευθείας στην αρμοδιότητα της 5ης ΥΠΕ και δεν είναι πλέον όπως πριν μέσα στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Ωστόσο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα, να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, μεχρι στιγμής αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Εαν για παράδειγμα στην περιοχή του Δομοκού υπάρχει κάποιο σοβαρό καρδιακό επεισόδιο σε ασθενή ή γίνει κάτι στις φυλακές Δομοκού, θα πρέπει να πάει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από Λαμία.

Με άλλα λόγια εάν πρόκειται για κάτι σοβαρό ο ασθενής δεν θα προλάβει να φτάσει ζωντανός στο νοσοκομείο, εκτός του ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες όλων των Κέντρων Υγείας του νομού.

«Μπορούν να βρουν λύση για τους υπαλλήλους και τις υπερωρίες στην ΕΡΤ και άλλων υπαλλήλων του δημοσίου, με τους παχυλούς μισθούς, αδυνατούν όμως να σώσουν τις ζωές ανθρώπων της επαρχίας, που μπορεί να είναι η ίδια η μητέρα τους που μένει στο χωριό. Λυπάμαι για την κατάντια μας και ντρέπομαι που μένω ακόμα σε αυτή τη χώρα....», έλεγε στο LamiaReport κάτοικος της περιοχής του Δομοκού.

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Στερεάς προσφέρεται να στηρίξει εμπράκτως τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, ωστόσο η γραφειοκρατεία δεν το επιτρέπει (διαβάστε σχετικά).

Ελλάς το μεγαλείο σου....

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση