Βραδιά αστρονομίας στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 14:12 Βραδιά αστρονομίας στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης

Με κεντρικό ομιλητή τον διεθνούς φήμης καθηγητή του Διαστήματος, Δρ. Ξενοφώντα Μουσά - Το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 19:00.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε. Φθιώτιδας και τον Δήμο Λαμιέων και με τη συμμετοχή του Ερευνητικού Εργαστηρίου HERON LAB του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Σ.Ε.Α.Φ. διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

«ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ & ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΙΚΗ: Σύγχρονες Προκλήσεις για την Έρευνα, την Τεχνολογία, την Εκπαίδευση», το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00, στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης.

Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης είναι ο διεθνούς φήμης καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος κ. Ξενοφών Μουσάς. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της αξίας και της σημασίας της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής στην προώθηση της Επιστημονικής Γνώσης αλλά και η συμβολή τους στην ανάπτυξη εφαρμογών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί η ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υποστηρίζονται από το Ε.Κ.Φ.Ε.Φθιώτιδας και μπορούν να υλοποιηθούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:00 Έναρξη και Χαιρετισμοί

19:30 Ομιλία του καθηγητή Φυσικής του Διαστήματος  Δρ  Ξενοφώντα Μουσά με τίτλο "Πως μελετάμε τα άστρα"

20:00 Ομιλία του καθηγητή Β/θμιας εκπαίδευσης Δρ.  Κωνσταντίνου Λούβαρη με θέμα « Προγράμματα Σχολείων που υλοποιούνται και σχεδιασμός νέων προγραμμάτων  στο Κακογιάννειο Αστροσχολείο Υπάτης»

20:20 Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή Ερευνητικού Εργαστηρίου HERON LAB  Δρ Γεωργίου Βελντέ με τίτλο  "Διάστημα & Τεχνολογία, συνοδοιπόροι στη βελτίωση της ζωής μας»

20:40 Ομιλία του Προέδρου του Σ.Ε.Α.Φ.κ. Σμάνη Θεοφάνη με τίτλο «Ερευνητική και Παρατηρησιακή Αστροφυσική και Αστρονομία- Τηλεσκόπια»

Αστροπαρατήρηση εφόσον επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες (Προαιρετική Συμμετοχή)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση