Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκάδες νεαροί στο νοσοκομείο μετά το έξαλλο φοιτητικό πάρτι - BINTEO

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Μαΐου 2023 08:20 Δεκάδες νεαροί στο νοσοκομείο μετά το έξαλλο φοιτητικό πάρτι - BINTEO

«Βλέπαμε ανθρώπους να καταρρέουν μπροστά μας»

Τα ντεσιμπέλ της μουσικής ανεβαίνουν και χιλιάδες άτομα με τα ποτά τους ανά χείρας ξεφαντώνουν.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει γεμίσει ασφυκτικά από 8.000 νεαρούς, στην πλειοψηφία τους φοιτητές και φοιτήτριες που δείχνουν να το απολαμβάνουν. Μέχρι τα μεσάνυχτα, τίποτα δεν έδειχνε τα όσα θα ακολουθούσαν.

Όπως περιγράφει στο Live News φοιτήτρια που πήρε μέρος με την παρέα της στο πάρτι, ξαφνικά έβλεπε άτομα να καταρρέουν κοντά της και το ένα ασθενοφόρο να φτάνει στο σημείο μετά το άλλο.

«Ήταν πεσμένοι μέσα στο δρόμο, ξαπλωμένοι στο πάτωμα. Έκαναν εμετούς. Είδαμε στο γυρισμό ένα παιδί ξαπλωμένο πάτωμα, στο δρόμο μας, στο πεζοδρόμιο επάνω, που είχε δύο κοπέλες δίπλα του, να τον βοηθάνε να συνέλθει. Δεν νομίζω ότι είχε επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε η φοιτήτρια.

Κάποιοι με ασθενοφόρα και άλλοι με ιδιωτικά αυτοκίνητα, μεταφέρονται στα Επείγοντα του νοσοκομείου της πόλης.

«Μας έσπρωχναν στην άκρη για να περάσουν παιδιά, τα οποία ήταν λιπόθυμα και τα βγάζανε, είδαμε ασθενοφόρα και φορεία. Ένας κύριος μέσα στην πόλη μας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει 14 ασθενοφόρα, αλλά γενικά πάρα πολλά άτομα ήταν σε κατάσταση μέθης και πολύ ζαλισμένα, οπότε πιστεύω υπήρχαν πολύ περισσότερα από αυτά τα 14 που μάθαμε εμείς, γιατί ήταν σε άθλια κατάσταση στο πάρτι», συμπλήρωσε η φοιτήτρια.

Το συγκεκριμένο πάρτι του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών γίνεται κάθε χρόνο και φέρνει στο Βόλο χιλιάδες φοιτητές από κάθε γωνιά της χώρας. Οι τιμές των ποτών έκαναν όπως φαίνεται και πάλι πολλούς να δοκιμάσουν τα όριά τους, από την κατανάλωση αλκοόλ.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά 45 άτομα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή κανενός.

Στο νοσοκομείο έφτασαν συγγενείς, αλλά και φίλοι των νεαρών που κατέρρευσαν από την κατανάλωση αλκοόλ.

Πολλοί από τους φοιτητές παρέμειναν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέχρι τα ξημερώματα όταν το επεισοδιακό πάρτι ολοκληρώθηκε.

«Το πάρτι απ’ ότι μάθαμε τελειώνει κάπου στις 9 το πρωί. Όταν τα βλέπαμε ήταν λίγο περίεργα εκείνη τη στιγμή, αλλά εμείς ξέραμε ότι έχουμε τον έλεγχο. Δεν ήταν και το καλύτερο θέαμα να τους βλέπουμε μεθυσμένους δίπλα μας».

Οι διοργανωτές του πάρτι κάνουν λόγο για μεμονωμένα περιστατικά σε μια βραδιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και ολοκληρώθηκε με στιγμές αγωνίας.

«Έκαναν εμετούς, τους έπαιρναν τα ασθενοφόρα»

Τη δική τους μαρτυρία έδωσαν η Ανθούλα και η Έλενα για όσα βίωσαν στο πάρτι στον Βόλο.

Γενικά στο πάρτι υπήρχε αρκετό αλκοόλ, είτε από καντίνες είτε από το σπίτι. Λόγω μουσικής, του πάρτι και του ενθουσιασμού το πάρτι πήρε την κάτω βόλτα και να χαλάσει η διάθεση για κάποιες παρέες», είπε η Ανθούλα.

Από την άλλη, η Έλενα έκανε λόγο για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από την αρχή του πάρτυ. «Έπεφταν δίπλα μας, έκαναν εμετούς, τους έπαιρναν τα ασθενοφόρα. Δεν ήξεραν τα όριά τους», δήλωσε.

Δείτε βίντεο από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega: