Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά στη φυλακή ο παιδοκτόνος από την Πελασγία - Είχε σφάξει την κορούλα του με 17 μαχαιριές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 08:04 Ξανά στη φυλακή ο παιδοκτόνος από την Πελασγία - Είχε σφάξει την κορούλα του με 17 μαχαιριές

Ο Χρήστος Βουλγαράκης τους τελευταίους 14 μήνες ήταν ελεύθερος και ζούσε στο Μοναστήρι των Παπαροκάδων στο Τρίκορφο Φωκίδας - Εκεί είχε πάει και τις πρώτες ημέρες μετά το φονικό που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Το φρικιαστικό έγκλημα είχε γίνει στις 27 Απριλίου του 2002 στην Πελασγία Φθιώτιδας. Η 13χρονη τότε Βασούλα βρέθηκε από μια γειτόνισσα μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι.

Το κοριτσάκι είχε βασανιστεί και είχε δεχθεί 17 μαχαιριές. Κατακρεούργησε με ένα κουζινομάχαιρο 18 εκατοστών το παιδικό κορμί της ίδιας του της κόρης. 

Η μητέρα στην Αθήνα και ο πατέρας που την φιλοξενούσε προσωρινά εξαφανισμένος.

Αφού γύριζε εδώ κι εκεί σαν αγρίμι, μετά από μια εβδομάδα εμφανίζεται στο μοναστήρι των Παπαροκάδων στο Τρίκορφο Φωκίδας και λίγο αργότερα τον πείθουν να παραδοθεί.

Ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι αυτός σκότωσε την κόρη του.

Πρωτόδικα το δικαστήριο του Καρπενησίου τον είχε καταδικάσει σε ισόβια, αναγνωρίζοντάς του όμως τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου.

Έτσι κάθισε στη φυλακή κάποια χρόνια και πριν από 14 μήνες αποφυλακίστηκε.

Χθες σε μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία, όπου ζωντάνεψαν όλες οι εφιαλτικές στιγμές της φρικιαστικής δολοφονίας, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση και επέβαλλε ισόβια κάθειρξη στον Χρήστο Βουλγαράκη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας απέρριψε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και έτσι ο Χρήστος Βουλγαράκης πήρε και πάλι το δρόμο για τη φυλακή, 14 μήνες μετά την απελευθέρωσή του.